r
Nosalty Logó

Csokihabos torta

Anya.tigris
Csokihabos torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Csokihab

Máz

517
Kalória
11.3g
Fehérje
57.1g
Szénhidrát
27.1g
Zsír
66.8g
Víz
230.3g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
32.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Csokihab

Máz

Összesen 517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Csokihab

Máz

Összesen 3101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Csokihab

Máz

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5760 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1428 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    2348 mg
  • Nátrium
    1529 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    342.4 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    400.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    311 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 3101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A sárgáját és a fehérjét habosra keverjük a cukorral, amit fele-fele arányban osztunk el. Majd a fehérjét óvatosan beleforgatjuk a sárgájába.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd lassan adagolva hozzákeverjük a tojáshabhoz.
  3. Ha már jól elkeveredett, mehet bele a zsír.
  4. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük. 180 fokon 40 percig sütjük.
  5. Ha megsült kivesszük, és már csak kihűlve szeleteljük fel 3 részbe.

Csokihab

  1. A tejszínt a habfixálóval összekeverjük kanállal.
  2. Felolvasztjuk a csokoládét, és belekeverjük ezt is a tejszínbe.
  3. Robotgéppel addig keverjük, míg kemény habot nem kapunk.
  4. Az előzőleg felszeletelt piskótát megtöltjük vele.

Máz

  1. A csokoládét és tejet lábasban összeforraljuk.
  2. Rásimítjuk a tortára, és a maradék csokihabbal díszítjük a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Különösebb története nincs ennek a tortának. Egyszerűen csak édesség után vágytunk, aztán gondoltam, gyorsan összerakok egy tortát. Kipróbáltam a legújabb kis tortaformámat is... gyönyörűen magasan tartotta a piskótát!!

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek