r
Nosalty Logó

Csodálatos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Csodálatos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna tészta

Diós piskóta

Krém

Összesen 750 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna tészta

Diós piskóta

Krém

Összesen 5986 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna tészta

Diós piskóta

Krém

Összesen 249 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 750 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    2018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4135.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1115 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1489 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.7 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1949 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1902 micro
Összesen 5986 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 249 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Barna tészta

Diós piskóta

Krém

Elkészítés

Barna tészta

  1. A krémhez 5 dl tejet forrni teszünk, ezalatt a 4 tojássárgáját 6 ek cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a 2 pudingport, és a maradék 1 dl tejjel simára kavarjuk. Amikor a tej forr, hozzáöntjük a tojásos pudingot, gyorsan kavarjuk, mert pillanatok alatt besűrűsödik. Amikor kész, beledolgozunk egy diónyi vajat, és lefedjük, hogy ne bőrözzön meg. Ha kihűlt a krém, hozzáadogatjuk a porcukorral és vaníliával habosra kavart vajat.
  2. A barna tésztához a tojásfehérjéből a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk. A gépet egyes fokozatra visszaállítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a 2 ek olajat. Szűrőbe tesszük a lisztet, keményítőt, sütőport és a kakaót, rászitáljuk a habos masszára, majd óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük és megsütjük. (15 perc 180 fok, tűpróba)
  3. A diós piskótához a 4 tojásfehérjét a cukor fokozatos hozzáadásával keményre verjük, hozzáadjuk a dióval elkevert lisztet és a jól lecsepegtetett meggyet. Ugyanabban a tepsiben sütjük, mint az előző piskótát oly módon, hogy a sütőpapírt hosszában félbe hajtjuk, majd ez egyik felét feltűrjük, hogy a tészta ne folyjon szét. (Vagyis csak fele akkora lapot sütünk, mint az előbbinél. (170 fokon 10-15 perc).
  4. A barna tésztát hosszában félbevágjuk (nem vízszintesen és nem keresztbe). A krémet kétfelé osztjuk (ha a tetejét is meg szeretnénk kenni, úgy 4 ek-nyit félreteszünk a krémből). Az egyik barna lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a meggyes-diós lapot, rákenjük a maradék krémet, és rátesszük a másik barna lapot.
  5. Ha a tetejére is hagytunk krémet, rákenjük a tészta tetejére, és megszórhatjuk csokoládé forgáccsal. Háromszögű vagy hosszúkás szeletekre vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 825
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 1478
  • Össznézettség: 154511
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csodálatos szelet
Csiki Piroska 229 recept

Bevonhatjuk csokimázzal, vagy a meggylével készült pudingöntettel. Mindhárom változatot kipróbáltam, a család kedvence a krémes bevonatú. Jó, ha szeletelés előtt 2-3 órát hűtőben áll.

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a recept,biztos finom.Ha mondjuk egy 24 cm-es kör tortaformában sütném,akkor a barna tésztát kettévágom és a diósból fél adag elég?köszönöm ANDI

Csiki Piroska

Bocsánat a válasz el?l.

Csiki Piroska

Igen, sütheted tortaformában, úgy egy picit magasabb lesz a barna lapod. Így is tortának néz ki, ha az oldalát is bevonod krémmel és csoki forgáccsal, csak téglalap alakú tortád lesz. Amint látod én is úgy szeleteltem mint a tortát. Amúgy a meggy több benne, csak én a szélére kevesebbet tettem és sajnos az maradt meg a fotóra.

Törölt felhasználó

Köszönöm

Törölt felhasználó

Megsütöttem farsangra a lányoméknak.Végül dupla adagot csináltam a megadott tepsiméretben. Lekvárral lekentem,világoskék fondannal bevontam és kindertojás törpe figurákkal díszítettem!(Hupikék törpéknek öltöztek) :)

Csiki Piroska

Szívesen megnézném a sütid fotóját, biztosan jól nézett ki.

Törölt felhasználó

Megütöttem, bocsánat de nem volt túl nyer? ötlet mert a diós megyes tészta túl nehéz es kinyomja a kréme. A krém hát a tejszines puding por eleve nem lesz annyira szilárd mint a többi puding hát a tojás sargaval surited kicsit de meg igy sem az a szilardsag mint a krémek, a étkezesi kemenyitott hová soroltad mert en nem olvasom sehol az elkeszitesnel,szerintem azt inkabb a krembe kellett volna, és joval kevesebb megyel mert igy nehez a tészta,de ez az én tapasztalatom.egyébként jo variáció

gamica

Sajnos nekem sem sikerült igazán jól. A diós tészta túl tömör lett. Talán túl sok volt benne a liszt. A keményít?t én se találtam csak a hozzávalók között, így aztán beletettem a kakaós tésztába. Az is lehetett volna lágyabb. A krém viszont nekem remekül összeállt, a tojássárgáktól megfelel? keménység? lett.

Csiki Piroska

Azért örülök, hogy a krém neked sikerült, azt jelenti, hogy nincs baj vele. A keményít? a kakaós tésztába kellet (élnézést). A diós, tojásfehérjés lap ilyen kell legyen, esetleg használhatsz kevesebb diót.

Csiki Piroska

Sajnálom, hogy nem sikerült. A pudingban nincs tejszín, nem tejszínes, hanem tejszín íz? és úgy viselkedik, mint a többi puding. A keményít? a tésztába kell, elnézést javítottam. Lehet, hogy nem h?tötted ki eléggé a krémet miel?tt összeraktad? A meggyb?l lehet kevesebbet tenni, vagy akár a megsült lapra rakni a krém alá. Tényleg sajnálom.

Apro Agi

A tejszines pudingpor épp olyan szilárd lesz mint a többi puding.

nadin0009

Megsütöttem és nekem nagyon jól sikerült! A krémet szeretném dicsérni, mert az mennyei! Köszönöm a receptet!

Csiki Piroska

Nagyon örülök és köszönöm, hogy visszajeleztél:)

Zsuzsamama56

Kedves Piroska ,valóban nagyon guszta sütemény,és remélem ha a meleg csillapodik megsütöm.Most inkább az ételek vannak hangsúlyban nálam.Üdv:Zsuzsa

Csiki Piroska

Kedves Zsuzsa, nálam most a gyümölcsös sütik részesülnek el?nybe, a krémeseket hagyom én is a h?vösebb napokra. Üdv. Piroska

Zsuzsamama56

Kedves Piroska!Én is a gyümölcsösöket készítek,és lesz is feltöltve a blogomra többféle amerikai süti is,meg olasz.Az ottani régiókból válogattam.Remélem olasz barátaink is megfognak valamivel lepni.Üdv.Zsuzsa

Hozzávalók

Barna tészta

Diós piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.