Csodálatos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
Barna tészta
-
28g tojás35 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
4g víz0 kcal
-
18 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6 kcal
Diós piskóta
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
13g dió82 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
38g meggybefőtt27 kcal
Krém
-
43 kcal
-
75g tej42 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
10 kcal
Összesen
750
Kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
Barna tészta
-
220g tojás277 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
32g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
38 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
46 kcal
Diós piskóta
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
100g dió654 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
300g meggybefőtt216 kcal
Krém
-
343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
5986
Kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
Barna tészta
-
9.2g tojás12 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
0.4g étkezési keményítő2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Diós piskóta
-
6.7g tojásfehérje3 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
4.2g dió27 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
12.5g meggybefőtt9 kcal
Krém
-
3.8g tejszínízű pudingpor14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
3.3g tojássárgája11 kcal
-
8.3g vaj60 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
249
Kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 238 micro
Összesen
750
Kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 114.2 g
Zsír
-
Összesen 300.1 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 2018 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4135.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 1115 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 1489 mg
-
Nátrium 925 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 719.7 g
-
Cukor 399 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 430.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1984 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 333 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 1327 mg
-
Retinol - A vitamin: 1949 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1902 micro
Összesen
5986
Kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
249
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Barna tészta
-
4 db tojás
-
10 dkg cukor
-
4 evőkanál víz
-
2 ek napraforgó olaj
-
10 dkg finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
Diós piskóta
-
4 db tojásfehérje
-
4 ek cukor
-
10 dkg finomliszt
Krém
-
2 tasak tejszínízű pudingpor
-
6 dl tej
-
4 db tojássárgája
-
20 dkg vaj
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Barna tészta
- A krémhez 5 dl tejet forrni teszünk, ezalatt a 4 tojássárgáját 6 ek cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a 2 pudingport, és a maradék 1 dl tejjel simára kavarjuk. Amikor a tej forr, hozzáöntjük a tojásos pudingot, gyorsan kavarjuk, mert pillanatok alatt besűrűsödik. Amikor kész, beledolgozunk egy diónyi vajat, és lefedjük, hogy ne bőrözzön meg. Ha kihűlt a krém, hozzáadogatjuk a porcukorral és vaníliával habosra kavart vajat.
- A barna tésztához a tojásfehérjéből a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk. A gépet egyes fokozatra visszaállítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a 2 ek olajat. Szűrőbe tesszük a lisztet, keményítőt, sütőport és a kakaót, rászitáljuk a habos masszára, majd óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük és megsütjük. (15 perc 180 fok, tűpróba)
- A diós piskótához a 4 tojásfehérjét a cukor fokozatos hozzáadásával keményre verjük, hozzáadjuk a dióval elkevert lisztet és a jól lecsepegtetett meggyet. Ugyanabban a tepsiben sütjük, mint az előző piskótát oly módon, hogy a sütőpapírt hosszában félbe hajtjuk, majd ez egyik felét feltűrjük, hogy a tészta ne folyjon szét. (Vagyis csak fele akkora lapot sütünk, mint az előbbinél. (170 fokon 10-15 perc).
- A barna tésztát hosszában félbevágjuk (nem vízszintesen és nem keresztbe). A krémet kétfelé osztjuk (ha a tetejét is meg szeretnénk kenni, úgy 4 ek-nyit félreteszünk a krémből). Az egyik barna lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a meggyes-diós lapot, rákenjük a maradék krémet, és rátesszük a másik barna lapot.
- Ha a tetejére is hagytunk krémet, rákenjük a tészta tetejére, és megszórhatjuk csokoládé forgáccsal. Háromszögű vagy hosszúkás szeletekre vágjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 36x26
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 825
- Tegnapi nézettség: 23
- 7 napos nézettség: 1478
- Össznézettség: 154511
- Feltöltés dátuma: 2015. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Csiki Piroska
229 recept
Bevonhatjuk csokimázzal, vagy a meggylével készült pudingöntettel. Mindhárom változatot kipróbáltam, a család kedvence a krémes bevonatú. Jó, ha szeletelés előtt 2-3 órát hűtőben áll.
Hozzászólások (5)
Nagyon tetszik a recept,biztos finom.Ha mondjuk egy 24 cm-es kör tortaformában sütném,akkor a barna tésztát kettévágom és a diósból fél adag elég?köszönöm ANDI
Bocsánat a válasz el?l.
Igen, sütheted tortaformában, úgy egy picit magasabb lesz a barna lapod. Így is tortának néz ki, ha az oldalát is bevonod krémmel és csoki forgáccsal, csak téglalap alakú tortád lesz. Amint látod én is úgy szeleteltem mint a tortát. Amúgy a meggy több benne, csak én a szélére kevesebbet tettem és sajnos az maradt meg a fotóra.
Köszönöm
Megsütöttem farsangra a lányoméknak.Végül dupla adagot csináltam a megadott tepsiméretben. Lekvárral lekentem,világoskék fondannal bevontam és kindertojás törpe figurákkal díszítettem!(Hupikék törpéknek öltöztek) :)
Szívesen megnézném a sütid fotóját, biztosan jól nézett ki.
Megütöttem, bocsánat de nem volt túl nyer? ötlet mert a diós megyes tészta túl nehéz es kinyomja a kréme. A krém hát a tejszines puding por eleve nem lesz annyira szilárd mint a többi puding hát a tojás sargaval surited kicsit de meg igy sem az a szilardsag mint a krémek, a étkezesi kemenyitott hová soroltad mert en nem olvasom sehol az elkeszitesnel,szerintem azt inkabb a krembe kellett volna, és joval kevesebb megyel mert igy nehez a tészta,de ez az én tapasztalatom.egyébként jo variáció
Sajnos nekem sem sikerült igazán jól. A diós tészta túl tömör lett. Talán túl sok volt benne a liszt. A keményít?t én se találtam csak a hozzávalók között, így aztán beletettem a kakaós tésztába. Az is lehetett volna lágyabb. A krém viszont nekem remekül összeállt, a tojássárgáktól megfelel? keménység? lett.
Azért örülök, hogy a krém neked sikerült, azt jelenti, hogy nincs baj vele. A keményít? a kakaós tésztába kellet (élnézést). A diós, tojásfehérjés lap ilyen kell legyen, esetleg használhatsz kevesebb diót.
Sajnálom, hogy nem sikerült. A pudingban nincs tejszín, nem tejszínes, hanem tejszín íz? és úgy viselkedik, mint a többi puding. A keményít? a tésztába kell, elnézést javítottam. Lehet, hogy nem h?tötted ki eléggé a krémet miel?tt összeraktad? A meggyb?l lehet kevesebbet tenni, vagy akár a megsült lapra rakni a krém alá. Tényleg sajnálom.
A tejszines pudingpor épp olyan szilárd lesz mint a többi puding.
Megsütöttem és nekem nagyon jól sikerült! A krémet szeretném dicsérni, mert az mennyei! Köszönöm a receptet!
Nagyon örülök és köszönöm, hogy visszajeleztél:)
Kedves Piroska ,valóban nagyon guszta sütemény,és remélem ha a meleg csillapodik megsütöm.Most inkább az ételek vannak hangsúlyban nálam.Üdv:Zsuzsa
Kedves Zsuzsa, nálam most a gyümölcsös sütik részesülnek el?nybe, a krémeseket hagyom én is a h?vösebb napokra. Üdv. Piroska
Kedves Piroska!Én is a gyümölcsösöket készítek,és lesz is feltöltve a blogomra többféle amerikai süti is,meg olasz.Az ottani régiókból válogattam.Remélem olasz barátaink is megfognak valamivel lepni.Üdv.Zsuzsa