r
Nosalty Logó

Méteres kalács 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikkkancs
Méteres kalács 1.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 1933 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 7733 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 298 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2143.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1933 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    430.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8574.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    2453 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    3190 mg
  • Nátrium
    2247 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    843.2 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    85 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1556 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 7733 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 298 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját elkeverjük a cukorral, az étolajjal, és a langyos vízzel, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és szódabikarbónát, végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert fehérjét is.
  2. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe keverünk még 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport is.
  3. A fehér és a barna tésztákat két margarinnal kikent és liszttel megszórt őzgerincformába öntjük, majd 170 fokon tűpróbáig sütjük.
  4. Ha megsült, kiborítjuk őket egy konyharuhára, és teljesen kihűtjük.
  5. Közben a pudingot felfőzzük a tejjel, ezt is teljesen kihűtjük, majd a margarint elkeverjük a cukorral és a rummal, és lassan adagolva a pudinggal.
  6. A kakaós és a fehér tésztát szeletekre vágjuk, majd felváltva megtöltjük őket a krémmel.
  7. Két őzgerincforma hosszúságú rudat készítünk, és bevonjuk őket csokoládémázzal.
  8. Hűtőbe tesszük pár órára, majd ha a csokoládémáz meghúzott, forró vízbe mártott késsel átlósan felvágjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 682
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 219345
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 29.

Ajánló

További képek és receptek: http://nikkancs1022.gportal.hu/  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Méteres kalács 1.
Nikkkancs 1 recept

Gyerekkorom nagy kedvence a méteres kalács, ünnepek alatt mindig ezt kértem. Aztán valahogy elfelejtődött a dolog, és egyszer csak beugrott, hogy én úgy ennék megint. Ezért elkészült karácsonyra, és pont olyan finom lett, mint régen :).

Hozzászólások (31)

Törölt felhasználó

Szia! Csodálkozom, hogy ennél a sütinél nem tolonganak a dícsér? hozzászólások! Én hozzád hasonlóan gyerekkorom óta nagy rajongója vagyok ennek a sütinek. És már én is szívesen készítem a családnak. De sajnos én mindig a csokimázzal rontom el az összképet. Mi a titkod? Még langyosan teszed rá? Hogyan kened fel, hogy szép legyen, késsel, lapáttal? Nekem valahogy sosem lesz szép! A tied viszont nagyon guszta! Köszi: Csilli

Törölt felhasználó

Csilli! Lehet kapni Dr.Oetkeres csokimázat,amit csak mikróban meg kell melegíteni,és rácsorgatod a kih?lt sütire.Egy rúdra én egy tasakkal szoktam tenni,és csak a két oldalán az alján kell igazgatni,és nagyon szép lesz,és kemény! Tényleg szuper süti,imádom!!!JA,és én kizárólag réteslisztb?l szoktam sütni,attól extra könny? a tészta!!!Próbáljátok ki!!! Timi

Törölt felhasználó

De jó, hogy rátaláltam erre a sütire!!!! Szegény nagymamám nagyon sokat csinált ilyet, s most végre én is elkészíthetem :) Köszi a receptet!!!!

Törölt felhasználó

Timi! Köszi a segítséget! Ne haragudj, hogy csak most reagáltam a hozzászólásodra, de december 3.-án szültem és a fiam nem nagyon hagyott nekem id?t az internetezgetésre. Köszi! Csilli

Törölt felhasználó

csokimáz

Törölt felhasználó

Csilli szia! Az én kisfiam dec. 2-án született, ? Vince! :-) A csokimázzal kapcsolatban, van egy tuti receptem édesanyámtól. íme: 20 dkg k.cukor, 2 nagy ek. kakaópor, 10dkg margarin, 1 dl tej, kb. 2 ek. étolaj, 1 tábla finom olvasztott csoki (a Derby tökéletesen megteszi) Ezeket kell összez?zni, majd rácsorgatni- mega csokis szokott lenni, de vmivel kisebb adagot szoktunk sütni. Én most készítem a fenti adagolással, szerintem így pont jó lesz! Üdv!

Törölt felhasználó

Dóra! Ne haragudj, hogy nem reagáltam. Köszi a receptet, igyekszem majd megcsinálni. Remélem így majd sikerülni fog. Gratula a kis Vincéhez! Neked is jó babázást, bár már nem is olyan kicsik. A fiam már 10.5 kg, mondtam is neki, hogy alig bírom el, hozhatná igazán a kis sámlit, ha cicizni akar. Még 1x köszi! Csilli

Törölt felhasználó

Én is megcsináltam már ezerszer ezt a sütit, de most a krémjével nem vagyok megelégedve. A pudingnak én epressel csinálom se szine se íze. Err?l kérek véleményt és tanácsot! Régen a pudingok nem ilyenek voltak .

Törölt felhasználó

<br /> 

Törölt felhasználó

Én már legalább 10-15 éve sütögetem ezt a méterest, és ha elfogadod, javasolom, ferdébben szeleteld, mint a képen, sokkal szebb lesz a mintázata.

NIBI

Próbáljátok ki vanília pudinggal. A puding f?zése közben beletenni egy kis vanília aromát. Nagyon finom lesz. Üdv

Törölt felhasználó

Drága Sütönö és Sütöférfi társaim! Gyermekkorom legszebb élményei kötödnek ehhez a sütihez! Most, hogy terhes vagyok, és mindent intenzívebben élek át, elkészítettem a családomnak ezt a nagyszerü süti csodát, majd a méteres kalács egy szelete után sírva fakadtam, mert megrohantak az emlékek, ráadásul nagyon finom volt! Üdvözlettel: zaiv

csilien

sziasztok!én két féle pudingot szoktam,egy vanilíás,egy puncsos,és felváltva töltöm.Utána sréhen vágom fel,úgy lesz szép mintás.Én így tanultam,hogy ez a méteres kalács.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Megpróbáltam megcsinálni a sütit de nem lett olyan mint a képen,a csokis része nem jött fel a süt?ben,pedig tettem 1 csomag süt?port, a vaníliás része pedig ferdén sült meg de az nem lett rossz. Amikor próbáltam a krémmel összeragasztani akkor nem állt meg rendesen. Nagyon imádom ezt a sütit és szeretném normálisan megcsinálni. Segítsen nekem valaki,vagy adjatok minden olyan dologgal kapcsolatban tippet amit el lehet rontani! El?re is köszönöm!

Törölt felhasználó

Szia Denise21! Én most szilveszterre sütöttem meg és isteni lett. Sztem ott rontottad el, hogy a tésztát ketté kell választanod és abba kell tenni 2 kanál kakaót. (Lehet ezt nem a leírtak szerint csináltad.)Úgy öntöd bele a kilisztezett ?zgerinc formába.Fele fele arányban és akkor egyformán fog feljönni a sütésnél. Lehet a krémed túl hígra sikerült és azért nem tudtad összeragasztani.Picit kevesebb tejet rakjál a pudingba.Én puncsos és vaníliás pudinggal ragasztottam össze és közben összenyomkodtam. ( Picit nehézkesen , de gyorsan kell csinálni)Ferdén kell felvágni! Isteni lesz! Próbáld meg újra! Sok sikert ! bolga76

Törölt felhasználó

Hát akkor majd próbálkozom. Köszi szépen!

ublincs

legutóbb nekem is híg lett kicsit a krém (sztem elég lett volna csak 6 dl tej). utólag összef?ztem 2 kiskanál keményít?vel, majd megvártam, h újra kih?ljön és már jó is volt

Törölt felhasználó

én is imádom! D

Törölt felhasználó

Ez a süti valami mennyei! Szüleim eddig nem szerették ahogy a nagymamám készítette, de ma délután megsütöttem és isteni, következ? hétvégén is ezt kell sütni :). Gratulálok a receptért!

otti

Köszönöm ezt a receptet. Nagyon finom lett, rétesliszttel készítettem. Csokinál a dr.Oetker vált be, én is már régóta azt használom mert azzal biztosan sikerül és szép is lesz a máz. Még egyszer köszi:)))

Virág Erzsi

Én már sütöttem és husvétra is ezt süt?m, mert nagy sikere volt. Nagyon finom és nem is nagyon babrás. Kivánok minden háziasszonynak Kellemes Húsvéti ünnepeket.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek