r
Nosalty Logó

Narancskrémes torta RituCicu konyhájából

NS
Narancskrémes torta RituCicu konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

718
Kalória
15.8g
Fehérje
90g
Szénhidrát
31.9g
Zsír
153.4g
Víz
353.3g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
39.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4108.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    359.8 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    613.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    322 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1707 micro
Összesen 2869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Mérjük ki a piskóta tészta hozzávalóit.
  3. A tojásokat válasszuk ketté.
  4. A tojássárgáját a cukorral robotgéppel kikeverjük kb. 4-5 perc alatt.
  5. Egy másik edényben kemény habbá verjük a fehérjét a csipet sóval.
  6. A cukros-tojásos egyveleghez szép lassan szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a fél csomag sütőport és a pudingport, és keverjük simára.
  7. Óvatosan forgassuk egybe a habbal.
  8. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és öntsük bele a masszánkat.
  9. Kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd a sütőt lezárva még néhány percig bent hagyjuk a piskótát.
  10. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet.

Krém

  1. A két tasak vaníliás pudingport a tejjel, a narancslével és a cukorral folyamatos keveréssel besűrítve felfőzzük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a vaníliás cukrot, majd kihűtjük.
  2. Közben kemény habbá verjük a habtejszínt, majd beleforgatjuk a krémbe.
  3. Ha kész a krém, kettévágjuk a kihűlt piskótát, megkenjük a narancskrémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.
  4. Reszelt narancshéjjal díszíthetjük a kész sütemény tetejét, és villával szép hullámos formát adunk neki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom, narancskrémes sütemény!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...