r
Nosalty Logó

Csőben sült tejszínes sárgarépa és karalábé

Marti48
Csőben sült tejszínes sárgarépa és karalábé
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

347
Kalória
7.4g
Fehérje
31g
Szénhidrát
21.6g
Zsír
138.1g
Víz
165.4g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    138.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3005 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 347 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2980.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    1954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    552.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    825 micro
  • α-karotin
    4959 micro
  • β-karotin
    12019 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 1385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    461 micro
  • β-karotin
    1118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk, megmossuk a zöldségeket. A répát srég szeletekre vágjuk (kb. 1/2 cm), a karalábét először félbe, majd ugyanolyan vastagságúra, mint a répát, korongokra szeljük.
  2. Két edényben készítjük, mindegyiket azonos módon: 1 kk vajon sűrű kevergetés közben dinsztelünk addig, amíg a répa és a karalábé szélei pici színt kapnak.
  3. Hozzáadjuk a durván feldarabolt fokhagymát, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. 1 kk zöldséges ételízesítővel felforraljuk, majd lassan megpároljuk. A répa előbb fő meg, mint a karalábé, erre figyeljünk.
  4. A készre főtt zöldséget egy nagy tányérra kiszedjük, hűlni hagyjuk.
  5. A két főzőlevet összeöntjük, és ebben főzzük a gnocchit 2-3 percen keresztül. Leszűrjük, röviden leöblítjük.
  6. A tojássárgáját és az egész tojást lazán felverjük, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.
  7. A tűzálló edény (én most a pitéset használtam) egyik oldalára a karalábét, a másik oldalára a répát pikkelyes alakzatban lerakjuk.
  8. A gnocchit az edény üresen hagyott közepébe halmozzuk. Ráöntjük a tojásos tejszínt, vajdarabkákat szórunk rá, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az öntet megkocsonyásodik.
  9. A sütőből kivéve frissen reszelt sajttal megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Két öregedésnek indult karalábémat dolgoztam fel a többi, szintén "raktáron lévő" alapanyaggal. Egy német oldalon láttam egy receptet, mely megadta az inspirációt a magam módján történt elkészítéshez. Jó ötlet: az eredeti receptben egy hosszúkás tepsi közepén elősütött, fűszerezett szűzérmék voltak.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek