r
Nosalty Logó

Csőben sült tejszínes sárgarépa és karalábé

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Csőben sült tejszínes sárgarépa és karalábé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 347 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1385 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3005 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 347 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2980.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    1954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    825 micro
  • α-karotin
    4959 micro
  • β-karotin
    12019 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 1385 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    461 micro
  • β-karotin
    1118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk, megmossuk a zöldségeket. A répát srég szeletekre vágjuk (kb. 1/2 cm), a karalábét először félbe, majd ugyanolyan vastagságúra, mint a répát, korongokra szeljük.
  2. Két edényben készítjük, mindegyiket azonos módon: 1 kk vajon sűrű kevergetés közben dinsztelünk addig, amíg a répa és a karalábé szélei pici színt kapnak.
  3. Hozzáadjuk a durván feldarabolt fokhagymát, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. 1 kk zöldséges ételízesítővel felforraljuk, majd lassan megpároljuk. A répa előbb fő meg, mint a karalábé, erre figyeljünk.
  4. A készre főtt zöldséget egy nagy tányérra kiszedjük, hűlni hagyjuk.
  5. A két főzőlevet összeöntjük, és ebben főzzük a gnocchit 2-3 percen keresztül. Leszűrjük, röviden leöblítjük.
  6. A tojássárgáját és az egész tojást lazán felverjük, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.
  7. A tűzálló edény (én most a pitéset használtam) egyik oldalára a karalábét, a másik oldalára a répát pikkelyes alakzatban lerakjuk.
  8. A gnocchit az edény üresen hagyott közepébe halmozzuk. Ráöntjük a tojásos tejszínt, vajdarabkákat szórunk rá, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az öntet megkocsonyásodik.
  9. A sütőből kivéve frissen reszelt sajttal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3796
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csőben sült tejszínes sárgarépa és karalábé
Marti48 317 recept

Két öregedésnek indult karalábémat dolgoztam fel a többi, szintén "raktáron lévő" alapanyaggal. Egy német oldalon láttam egy receptet, mely megadta az inspirációt a magam módján történt elkészítéshez. Jó ötlet: az eredeti receptben egy hosszúkás tepsi közepén elősütött, fűszerezett szűzérmék voltak.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:)

Marti48

Szia, köszi! M.

Finimini

Pompás recept! Elmentettem és a végtelenségig fogom variálni különböz? zöldségekkel, sonkával, husival, virslivel. Köszönöm szépen!

Marti48

Nagyon szivesen! Örülök, hogy megtetszett, es tovabbi valtozatokra inspiralt. Üdvözlettel, Marti

márta66

Nagyln jo kis recept, koszi:-) A heten kiprobalom!

Marti48

Nagyon szivesen, örülök, hogy tetszik! Üdvözlettel, Marti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!