Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült tejszínes sárgarépa és karalábé

Csőben sült tejszínes sárgarépa és karalábé
Csőben sült tejszínes sárgarépa és karalábé
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két öregedésnek indult karalábémat dolgoztam fel a többi, szintén "raktáron lévő" alapanyaggal. Egy német oldalon láttam egy receptet, mely megadta az inspirációt a magam módján történt elkészítéshez.

Jó ötlet: az eredeti receptben egy hosszúkás tepsi közepén elősütött, fűszerezett szűzérmék voltak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk, megmossuk a zöldségeket. A répát srég szeletekre vágjuk (kb. 1/2 cm), a karalábét először félbe, majd ugyanolyan vastagságúra, mint a répát, korongokra szeljük.
  2. Két edényben készítjük, mindegyiket azonos módon: 1 kk vajon sűrű kevergetés közben dinsztelünk addig, amíg a répa és a karalábé szélei pici színt kapnak.
  3. Hozzáadjuk a durván feldarabolt fokhagymát, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. 1 kk zöldséges ételízesítővel felforraljuk, majd lassan megpároljuk. A répa előbb fő meg, mint a karalábé, erre figyeljünk.
  4. A készre főtt zöldséget egy nagy tányérra kiszedjük, hűlni hagyjuk.
  5. A két főzőlevet összeöntjük, és ebben főzzük a gnocchit 2-3 percen keresztül. Leszűrjük, röviden leöblítjük.
  6. A tojássárgáját és az egész tojást lazán felverjük, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.
  7. A tűzálló edény (én most a pitéset használtam) egyik oldalára a karalábét, a másik oldalára a répát pikkelyes alakzatban lerakjuk.
  8. A gnocchit az edény üresen hagyott közepébe halmozzuk. Ráöntjük a tojásos tejszínt, vajdarabkákat szórunk rá, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az öntet megkocsonyásodik.
  9. A sütőből kivéve frissen reszelt sajttal megszórjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 518
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült zöldségek gnocchival, gnocchi zöldségekkel sütve, tejszínes-zöldséges gnocchi csőben sütve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Fri, 2013-11-29 18:42

Pompás recept! Elmentettem és a végtelenségig fogom variálni különböző zöldségekkel, sonkával, husival, virslivel. Köszönöm szépen!

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2013-11-29 20:23

Nagyon szivesen! Örülök, hogy megtetszett, es tovabbi valtozatokra inspiralt.

Üdvözlettel, Marti

347
karalábé 2 kis db
sárgarépa 2 db
gnocchi 25 dkg
fokhagyma 2 gerezd
ételízesítő 2 kávéskanál
vaj 2 tk
tojássárgája 1 db
tojás 1 db
habtejszín 200 ml
sajt 10 g
fekete bors 0 ízlés szerint