r
Nosalty Logó

Csőben sült karfiol és brokkoli

Szofika
Csőben sült karfiol és brokkoli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

416
Kalória
12.8g
Fehérje
10.4g
Szénhidrát
38.2g
Zsír
137.3g
Víz
144.2g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    137.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    274.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2208 micro
Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

  1. A brokkolit, karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és lobogó sós vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük.
  2. A zöldségeket egy tűzálló tálba tesszük, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, meglocsoljuk a tejföllel vagy creme fraiche-sel.
  3. A tetejét beborítjuk sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
  4. Tálaláskor friss metélőhagymával megszórjuk a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Alacsony zsír-és szénhidráttartalmú, tartalmas, finom ebéd vagy akár hús mellé köret.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...