r
Nosalty Logó

Csőben sült karfiol és brokkoli

Szofika
Csőben sült karfiol és brokkoli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

416
Kalória
12.8g
Fehérje
10.4g
Szénhidrát
38.2g
Zsír
137.3g
Víz
144.2g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    137.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    274.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2208 micro
Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

  1. A brokkolit, karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és lobogó sós vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük.
  2. A zöldségeket egy tűzálló tálba tesszük, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, meglocsoljuk a tejföllel vagy creme fraiche-sel.
  3. A tetejét beborítjuk sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
  4. Tálaláskor friss metélőhagymával megszórjuk a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Alacsony zsír-és szénhidráttartalmú, tartalmas, finom ebéd vagy akár hús mellé köret.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek