Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonya gratin

Édesburgonya gratin
Édesburgonya gratin
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég puritánra fogtam a dolgot, mert a 90 napos diéta keményítő napjára szántam, de végül a családom ette meg finom csirketortával.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, és minél vékonyabb szeletekre szeljük.
  2. Egy tűzállótálat kivajazunk, és megkenjük egy gerezd zúzott fokhagymával, majd váltogatva a kétféle burgonyát, sorban letesszük őket.
  3. Sózzuk, borsozzuk, frissen szerecsendiót reszelünk a tetejére. Ráöntjük a tejszín-tej keverékét, és a maradék vajat a tetejére csipkedjük.
  4. Fóliával letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. háromnegyed órát, majd a fóliát levéve megpirítjuk a gratin tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 15 498
elküldve: 4
receptkönyvben: 116
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült édesburgonya, tepsis édesburgonya, sült édesburgonya

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Wed, 2016-03-02 23:04

Kedves Évi!
Mondhatni majdnem elkészítettem, a kedvem megvolt hozzá, sőt sült hús is volt készen, (de a férjem most egy ideje nem kívánja a hagymás krumplit, emiatt gondoltam, hogy egyszerűsítve a receptedet, de mégiscsak ez lenne a legjobb köret), ami adott volt, rózsa krumpli, tej, főzőtejszín, vaj, szerecsendió és bors fokhagyma volt de kifelejtettem, mert csak emlékezetemre hagyatkoztam - ez viszont nem az erős oldalam - . A kísérlet jelentem jól sikerült, majd legközelebb teljes valójában is elkészül ez jó kis édesburgonya-gratin.
Köszönöm a receptet.
üdvözlettel: Margó

326
édesburgonya 30 dkg
burgonya 20 dkg
habtejszín 200 ml
tej 1 dl
vaj 5 dkg
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0.5 kk