r
Nosalty Logó

Csőben sült karfiol

szépróza
Csőben sült karfiol
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

515
Kalória
18.3g
Fehérje
15.8g
Szénhidrát
43.5g
Zsír
276.4g
Víz
228.3g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2062 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    276.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4797 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1792 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1445 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1105.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1402 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 2062 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, a nagyobb rózsákat felezzük, negyedeljük.
  2. A karfiolt megpároljuk, vagy blansírozzuk. (Ha valaki nem szereti annyira az erős karfiol ízt, az meg is főzheti.)
  3. A tejfölt fűszerezzük, elkeverjük benne a tojásokat.
  4. A hagymát apróra vágjuk.
  5. Nagy jénai tálba teszünk egy sor karfiolt, rászórjuk a hagyma felét, és meglocsoljuk az öntet egyharmadával.
  6. Erre tesszük a karfiol másik felét, a maradék hagymát, és beborítjuk az öntet másik felével.
  7. Megszórjuk sajttal.
  8. Előmelegített sütőben először lefedve sütjük közepes lángon kb. fél órát, majd a tetőt levéve maximumon rápirítjuk a sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kaptam egy karfiolt egy barátnőmtől, és nálam a karfiolok és a brokkolik általában így járnak.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...