Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos húsos krumplipüré

Bazsalikomos húsos krumplipüré
Bazsalikomos húsos krumplipüré
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg oregánós kedvenc. Ki lehet próbálni bazsalikom helyett morzsolt oregánóval (minimum 2 csapott evőkanálnyi kell bele). Ez az az étel, ami szépen mutat az edényben, de képtelenség a tányérra kiszedni úgy, hogy ne boruljon egymásnak minden. :) Párhuzamosan készülnek a "lépések", de aki tapasztalt háziasszony, annak ez nem kérdés... ;)

hozzávalók / 4 adag

hús

krumplipüré

tetejére

ajánlat

Egyszerű és laktató egytálétel. Akár a maradék krumplipürét is felhasználhatjuk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. Amikor készen van, habtejszínnel, 1 dkg teavajjal és szerecsendióval krumplipürévé turmixoljuk. (Adagoljuk a habtejszínt, nehogy túl folyós legyen a püré!)
  2. A hagymát nagyon apróra vágjuk (géppel szeleteljük), és 5 dkg vajon elkezdjük dinsztelni egy wokban. Amikor készen van, belekeverjük a darált húst, ízesítjük sóval, ételízesítővel, borssal, és magas hőfokon sütjük. Amikor a hús kezd pirosas lenni, az apróra vágott bazsalikomot és a sajtreszelőn lereszelt répákat beleszórjuk. Közepes hőfokon sütjük tovább. Ha kell még sózhatunk, hiszen a répa édes! Akkor jó, ha a répa puha és nincs lé.
  3. A húst a magas falú jénaiba öntjük, eloszlatjuk, ráborítjuk a krumplipürét, és egyenletesen elterítjük. A karikákra vágott mozzarellát és a reszelt sajtot is eloszlatjuk a tetején.
  4. 180 fokra hevített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt piros lesz. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 771
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Morzsácska

Mióta szakács: 2012.07.12.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Bazsalikomos Morzsikedvenc, egytálétel, sajtos húsos krumplipüré bazsalikommal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

824
teavaj 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
darált sertéshús 0.5 kg
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 20 levél
sárgarépa 2 nagy db
burgonya 65 dkg
teavaj 1 dkg
0 ízlés szerint
szerecsendió 3 csipet
habtejszín 2 dl
edami sajt 15 dkg
mozzarella 10 dkg