Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyárkrumpli

Betyárkrumpli
Betyárkrumpli
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor kicsi voltam, Édesanyám sokszor készítette el ezt az ételt. Nagyon egyszerű, és igen kiadós. Amikor sütés közben megérzem az illatát, megint olyan, mintha otthon ülnék az asztalnál, türelmetlenül várva a finom vacsit.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én főleg őszi/téli hétköznapokon szeretem, amikor hazaérve nem vágyom másra, csak egy könnyen elkészíthető vacsira, amivel bekuckózhatok a tévé elé, egy fárasztó nap zárásaként. A sütőből kivéve önmagában is isteni, de én meg szoktam pakolni még egy kis sajttal vagy ízesített tejföllel, ami lehet borsos, chilis, vagy piros arannyal megbolondított. A kolbász remekül helyettesíthető szalonnával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított krumplit és hagymát 8 cikkre vágjuk, ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket és az olajat, majd jól összekeverjük.
  3. Előmelegített sütőben, időnként megforgatva, kb. 40 percig sütjük.
  4. Közben egy serpenyőben előpirítjuk a felkarikázott kolbászt, hogy a fölösleges zsíradék kisüljön belőle.
  5. Mikor már megpuhult a krumpli a sütőben, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kolbászt és összekeverjük. 
  6. Még olyan 5 percre visszatesszük, hogy egy kicsit együtt is süljenek.
  7. Ízlés szerint még rádobunk egy adag reszelt  sajtot, vagy előre ízesített tejföllel tálaljuk.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 93 853
elküldve: 18
receptkönyvben: 1 687
elkészítve: 46/81
Facebookon megjelent: -

szakács

mappacica

Mióta szakács: 2011.08.28.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

burgonya kolbásszal és hagymával, sütőben sült burgonya gazdagon

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Tue, 2012-03-06 23:25

Parom, hogy orult, mikor mondtam neki, hogy ez a vacsora! Nagyon finom, es megis milyen egyszeru! Felveve a receptek koze! Koszi!

mappacica
mappacica / mappacica Sun, 2012-04-01 22:03

Kedves Chocaholic!

Nagyon örülök, hogy Nálatok is sikert aratott ez a recept! :)

További jó sütögetést!

mappacica

eperarc
eperarc / eperarc Thu, 2012-02-23 18:52

Nagyon finom, tök hamar megvan , csak ajánlani tudom..Eddig kolbásszal csináltam, de most eljött a szalonna ideje.köszönöm szépen.:)

mappacica
mappacica / mappacica Sun, 2012-04-01 22:00

Kedves eperarc!

Köszönöm a hozzászólásod és bízom benne, hogy szalonnával is finomra sikerült elkészíteni! :)

mappacica

Adrien
Adrien Tue, 2012-02-07 19:20

Szia!
Nagyon guszta, meg is csinálom.
A kolbászt nem lenne jó együtt sütni a krumplival? Miért kell külön, és még le is csepegtetni?
Üdv.: Adrien

mappacica
mappacica / mappacica Sun, 2012-04-01 21:58

Kedves Adrien!

Én azért szoktam a kolbászt külön sütni, mert a krumplinak több idő kell, hogy átsüljön és addigra a kolbász szenesre ég. Illetve így az igen tetemes mennyiségű zsiradék külön sül ki belőle, nem pedig az egész ételt áztatja el.
Ez persze attól is függ, hogy ki milyen kolbászt használ!

Nagyon örülök, hogy tetszik a receptem. Remélem, sikerült elkészíteni!

mappacica

gyigyike
gyigyike Wed, 2011-10-19 10:35

Összefut a nyál a számban, ebédre tuti megcsinálom, nekem a krumpli a mindenem.

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferencz Wed, 2011-10-12 21:37

Ez olyan baromi jól néz ki,hogy mindjárt meg is csinálom. :)Ma olyan szürke télre készülős idő van,pont illik hozzá ez a finomság.
Na,megcsináltam!Isteni finom,és gyorsan készen van!Gratula a recihez!

mappacica
mappacica / mappacica Fri, 2011-09-30 23:10

Kedves kuktaagi!

Nagyon örülök, hogy jól sikerül és ízlett nektek! :D
További jó főzőcskézést! :D
mappacica

kuktaagi
kuktaagi Fri, 2011-09-30 08:51

Kedves mappacica!

Megcsináltam tegnap este és isteni finom lett!!! Máskor is biztos megcsinálom, mert nem sok gond van vele!!(bár én nekem nem volt chilis olajam, csak natúrt használtam, de a csípős savanyúság kárpótolta az olajat)
Köszi a receptet!

mappacica
mappacica / mappacica Mon, 2011-09-26 23:19

Kedves Zsuzsi!
Ezért írtam az ajánlásban, hogy szalonnával is igen ízletes étel. Nálunk is nem egyszer fordult már elő, hogy így készítettük el! :D
Örülök, hogy sikerült ismét kedvet csinálnom hozzá!
Jó étvágyat!
mappacica

szneki
Szneki / szneki Mon, 2011-09-26 16:36

Szia Mappacica!
Ez valóban jó kis téli étel,vagyis mi is akkor szoktuk készíteni főleg,de nálunk füstölt szalonna is kerül rá,és a tejföl+sajt marad el,de hát ahány ház annyi szokás,most kedvet kaptam hogy valamelyik nap elkészítem!Most épp van kolozsvári szalonnám is,azzal még félturbózóm:)
Üdv.:Zsuzsi

mappacica
mappacica / mappacica Sat, 2011-09-24 23:24

Kedves Szilvi!
Elmondani nem tudom, mennyire jó érzés, hogy egy általam beküldött ételt készítettél a családodnak, ami még ízlett is! :D Tényleg nagyon örülök neki!!!
További jó főzőcskézést! :D
mappacica

szuszi74
szuszi74 Sat, 2011-09-24 18:31

Kedves mappacica!

csak most tudok róla beszámolni, mivel keresztlányomék is befutottak. Így egy nagy tepsivel készült és isteni finom lett!!!!!!!!! Befaltuk mind!
Nagyon köszönöm a csodás receptet. Télen jó kis forralt bor mellé... hmmmm..
Biztos, hogy rendszeresen el fogom készíteni!
Tejföllel és sajttal is ki kell próbálnom, most savanyúsággal ettük.

Üdvözlettel: Szilvi

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2011-09-24 08:22

Kedves Mappacica!
Tiéd lett 2011. szeptember 23. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

289
burgonya 1 kg
vöröshagyma 5 közepes fej
parasztkolbász 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg