Nosalty Logó

Lacikrumpli ahogy én készítem

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lacikrumpli ahogy én készítem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 769 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3082 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 769 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    140.4 g

Zsír

  • Összesen
    184.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5216.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2088 mg
  • Nátrium
    1611 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1878.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    362 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1354 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 3082 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    178 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 106 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéskarajt ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük, és félretesszük, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát és a paprikát negyedeljük, majd felszeleteljük, a fokhagymát felezzük, a paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, negyedeljük, felszeleteljük, a krumplit felkarikázzuk. A tejfölt összekeverjük a tojásfehérjével.
  3. A bacont felkockázzuk, serpenyőben picit kisütjük a zsírját, és kiszedjük egy tányérra. Elővesszük a tepsit, beleöntjük a kisült zsírt, ha kevés, teszünk hozzá még disznózsírt. Belerakjuk a krumpli felét, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a hagyma-bacon-paprika-paradicsom-fokhagyma felét, és leöntjük a tejföl felével. Ezután kerül rá a hús egyenletesen, majd a húsra a maradék krumpli, sózva, borsozva, a zöldségek, a bacon és a tejföl.
  4. Alufóliával lefedjük, a tetejét megszurkáljuk, 200 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük (a tepsit a sütő közepétől eggyel magasabbra teszem), majd miután megpuhult a hús és a krumpli, a fóliát leszedjük, és további 20 percig sütjük, hogy a teteje megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 51
  • 7 napos nézettség: 296
  • Össznézettség: 377292
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Itt az oldalon láttam Lacikrumpli receptet, ami sokaknak felkeltette az érdeklődését, és úgy gondoltam, megosztom veletek, ahogy én szoktam elkészíteni.

Hozzászólások

Laciapi

Ez tökéletes, de miért nem tarja?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek