r
Nosalty Logó

Lacikrumpli ahogy én készítem

NS
Lacikrumpli ahogy én készítem
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

769
Kalória
35.1g
Fehérje
56g
Szénhidrátok
46g
Zsír
469.6g
Víz
152g
Koleszterin
6.8g
Rost
10.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3082 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    469.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    140.4 g

Zsír

  • Összesen
    184.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5216.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2088 mg
  • Nátrium
    1611 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1878.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    362 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1354 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 3082 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    178 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

  1. A sertéskarajt ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük, és félretesszük, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát és a paprikát negyedeljük, majd felszeleteljük, a fokhagymát felezzük, a paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, negyedeljük, felszeleteljük, a krumplit felkarikázzuk. A tejfölt összekeverjük a tojásfehérjével.
  3. A bacont felkockázzuk, serpenyőben picit kisütjük a zsírját, és kiszedjük egy tányérra. Elővesszük a tepsit, beleöntjük a kisült zsírt, ha kevés, teszünk hozzá még disznózsírt. Belerakjuk a krumpli felét, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a hagyma-bacon-paprika-paradicsom-fokhagyma felét, és leöntjük a tejföl felével. Ezután kerül rá a hús egyenletesen, majd a húsra a maradék krumpli, sózva, borsozva, a zöldségek, a bacon és a tejföl.
  4. Alufóliával lefedjük, a tetejét megszurkáljuk, 200 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük (a tepsit a sütő közepétől eggyel magasabbra teszem), majd miután megpuhult a hús és a krumpli, a fóliát leszedjük, és további 20 percig sütjük, hogy a teteje megpiruljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x25

Itt az oldalon láttam Lacikrumpli receptet, ami sokaknak felkeltette az érdeklődését, és úgy gondoltam, megosztom veletek, ahogy én szoktam elkészíteni.

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...