r
Nosalty Logó

Csirkeszárny vele sült zöldségekkel

Katicabogaram
Csirkeszárny vele sült zöldségekkel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirke előkészítéséhez

A zöldségekhez

578
Kalória
42.8g
Fehérje
18.5g
Szénhidrát
36.1g
Zsír
272g
Víz
258.1g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirke előkészítéséhez

A zöldségekhez

Összesen 578 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirke előkészítéséhez

A zöldségekhez

Összesen 2313 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirke előkészítéséhez

A zöldségekhez

Összesen 106 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    272 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    5571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 578 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.4 g

Zsír

  • Összesen
    144.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3029.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1393 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1088.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1940 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    22284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4046 micro
Összesen 2313 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1016 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

A csirke előkészítéséhez

  1. A csirkeszárnyakat előkészítjük, majd alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel.
  2. A burgonyákat meghámozzuk, és felkarikázzuk.
  3. A cukkinit 3 részre vágjuk, majd csíkozzuk.
  4. Mindent jól összeforgatunk az olívaolajjal, és 200 fokos sütőben egy kevés vízzel, fedő nélkül, 1 óra alatt készre sütjük.
  5. Készíthetünk mellé joghurtos kínai kel salátát. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez egy igazi egytálétel, mert mindent egyben meg tudunk sütni, és még finom is! Tényleg nem kell bíbelődni vele sokat, magára lehet hagyni, és mikor a szárnyak megsültek, a köret is kész van. Már csak tálalni kell!

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek