r
Nosalty Logó

Csirkemellel töltött cukkinitekercs Rubint Rellától

Nosalty
Csirkemellel töltött cukkinitekercs Rubint Rellától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

473
Kalória
59.8g
Fehérje
14.9g
Szénhidrát
19.3g
Zsír
450.9g
Víz
185.5g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
9.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 945 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2482.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    450.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    849 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    2406 micro
Összesen 473 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1393 mg
  • Nátrium
    2578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    901.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1698 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    4812 micro
Összesen 945 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4980 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, és egyben megpirítjuk serpenyőben egy kis olajon, majd kis pihentetés után két villával összetépkedjük.
  2. A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, és hosszában vékonyan felszeleteljük. Besózzuk, és 5 perc pihentetés után egy konyharuhába téve kinyomkodjuk a felesleges folyadékot belőle.
  3. A mozzarellát feldaraboljuk, majd egy szelet cukkinire egy evőkanálnyi csirkehúst, egy darab mozzarellát és egy-két bazsalikomlevelet helyezünk, majd feltekerjük.
  4. A paradicsompürét sózzuk-borsozzuk, igény szerint kerülhet bele bazsalikom és oregánó is. Egy közepes méretű tepsibe öntjük, és a tepsibe tesszük állítva a kis tekercseket, nem kell túl szorosan.
  5. Majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 perc alatt készre sütjük. Magában vagy durum tésztával, esetleg rizzsel tálaljuk, de magában is tökéletes.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A cukkinis ötletekből soha nem lehet kifogyni. Nem véletlenül olyan népszerű: finom, könnyen variálható és nagyon egészséges.

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...