Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros csirkemell párolt brokkolival és káposztával

Fehérboros csirkemell párolt brokkolival és káposztával
Fehérboros csirkemell párolt brokkolival és káposztával
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szárnyas ételek közül a csirkemell is kedvenc, nem csak a fácán, liba, kacsa, pulyka.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet kockára vágjuk, a káposztát lereszeljük, a fokhagymát felaprítjuk, a brokkolit rózsákra szedjük, a petrezselymet apróra vágjuk. A krumplit feltesszük főni héjában.
  2. A csirkemellre rászórjuk a fokhagyma felét, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, egy órára hűtőbe tesszük.
  3. A csirkemellet serpenyőben megpirítjuk, majd ráöntjük a bor felét, s lefedve pároljuk, mellé tesszük a brokkolit is.
  4. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a köménymagot, rászórjuk a cukrot, kicsit karamellizáljuk, majd rátesszük a káposztát, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá ecetet, s a bor másik felét, megdinszteljük.
  5. A krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk.
  6. Tálalunk. Szedünk mindenből a tányérra, megszórjuk borssal, a krumplit megsózzuk, szórunk rá petrezselymet. A csirkemellre locsolunk chiliszószt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 616
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell fehérborral és petrezselymes burgonyával, fehérboros csirke párolt zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

241
csirkemell filé 0.5 db
fehérbor 1 dl
káposzta 0.25 kg
brokkoli 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
burgonya 1 db
petrezselyem 2 szál
olívaolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 2 csipet
köménymag 1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
ecet 1 teáskanál