r
Nosalty Logó

Csirkés brassói

Rencsike
Csirkés brassói
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

471
Kalória
26.7g
Fehérje
32.7g
Szénhidrát
25.9g
Zsír
232.5g
Víz
90.8g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1504 micro
Összesen 471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1644.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    697.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1725 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4511 micro
Összesen 1414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. Kockára vágjuk a csirkemellet és a szalonnát, apróra vágjuk a hagymát, megpucoljuk a krumplit, és azt is kockára vágjuk. Aztán kezdődhet a főzés.
  2. A szalonnát kevés zsiradékon picit megpirítjuk, majd hozzátesszük a hagymát, és addig sütjük, míg üvegesre nem pirul. Aztán rádobjuk a csirkemellet, a borsot és a sót, és fehéredésig sütjük. (A sóval vigyázzunk, mert a szalonna sós lehet.) Jöhet rá a fűszerpaprika, összekeverjük a csirkével, és felöntjük vízzel.
  3. Míg a "pörköltünk" fő, a burgonyát feltesszük főni sós vízben (szerintem finomabb, ha sütés előtt megfőzzük, de elhagyható, és nyersen is jó). Megfőzzük a borsót is egy kis sós vízben. Ha kész, hideg vízzel leöblítjük, és kicsit félretesszük.
  4. Mikor már a pörköltnek nem kell sok idő (kb. 10 perc), hozzátesszük a borsót, és készre főzzük a csirkével. Kisütjük a krumplit, tányérra szedjük, a tetejére rátesszük a húst, és kész is. Jó étvágyat. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 40 p

Szeretem a brassóit, ezért a recept. :)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...