Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye Vicikó konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Ezen a képen: Brassói aprópecsenye Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 499 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2491 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 173 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 499 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.2 g

Zsír

  • Összesen
    162.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3816.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    2342 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    987.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 2491 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst az esetleges hártyáktól megszabadítjuk, és 1 cm-es csíkokra, vagy kisebb kockákra vágjuk.
  2. A szalonnát lehetőség szerint, egészenaprórafelaprítjuk. Feltesszük a szalonnát,kisütjük a zsírját, ebben folytatjukavöröshagymával, amit üvegesre pirítunk.
  3. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, 1-2 perc múlva beletesszüka húskockákat, és pirítjuk -sütjük, míg a hús teljesen kifehéredik.
  4. Ekkor megszórjuk majorannával,megsózzuk, és erőteljesen borsozzuk. Kevés forró vizet öntünk rá, közepes lángon, lefedve pároljuk, főzzük, míg a hús megpuhul.
  5. Időközben pótoljuk a levét kevés forró vízzel.
  6. A végén ízlés szerint kevés pirospaprikával megszínezhetjük.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 121
  • Össznézettség: 84006
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Egy egyszerű, hagyományos magyar ételünk. Sokan készítjük, hisz igen gyorsan el is készül. A pirospaprika opcionális, de én mindig megszórom egy kevéssel, mert így nekem gusztusosabban néz ki. :-) Szerintünk frissen sült krumplival az igazi, és nem összekeverve a hússal, és annak szaftjával, mert akkor teljesen elázik a ropogósra sült krumpli. Természetesen, a tejfölös fokhagymás ubisali elmaradhatatlan társszereplője ennek az ételnek. 

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Mesés, imádom a brassóit, és most éhes lettem...:-O Éva-A.

PEGS

Ebédnek pont jó tipp,köszi:)

MoRo

Ez a jó!! MoRo

Blanketta

ez nem brassói, ez egy pörkölt sült krumplival, de finom lehet )

Kacy

Én is pont így készítem ... Sok helyen ettem már , de szerintem a miénk a legfinomabb.. :))))

kicsiszoke

Hát ez valami isteni lett!! Amit eddig csináltam azzal pont az volt a bajom hogy száraz volt. de ezzel a recepttel nagy volt a siker!! Finom szaftos.

Vicikó

Örülök, hogy ilyen jól sikerült! Egészségetekre! :-) Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Kedves Vicikó! Olvastam a brassói receptedet, én a pirospaprika és víz helyett házilag eltett paradicsomlevet (s?rített paradicsomot) teszek hozzá, amit?l színt is kap és párolódik a hús. Esetleg próbáld ki így is, nem lesz száraz és szép színt is kap.

Vicikó

Szia! Köszi az ötletet, kipróbálom majd. :-) Üdv:-) Vici

Törölt felhasználó

Üdv! Nem kötekedni akarok! Jól néz ki meg biztos finom is de a Brassói nem így készül és nem így néz ki készen, Kockára vágott burgonya amit el?ször félig megf?zünk utána sütjük ki a hús Az eredeti szerint Sertés sz?zb?l készül és nem hosszú lével. Bocsi de ez az igazság.

madeira

Már többféle brassói receptet kipróbáltam,ez lesz a következ?!Köszi!:)

Ranyu

Ha már ezt emelte ki a Nosalty, ide írom le. Szüleim útmutatása alapján Brassói lényege a fokhagyma és NINCS benne f?szerpaprika! Mikor a hús félig megpuhult, akkor teszünk bele két-három paprikát, paradicsomot felkarikázva, majd addig f?zzük, míg a levének egy része elf?. (De úgy tudom, Brssóban egyik változatot sem ismerik.:-) )

pannika222

való igaz,nem füszerpaprikát teszünk bele,hanem egy kanálka paradicsompürét,vagy "igazi"paradicsomot. Egyébként Brassóban nem ismerik ezt az ételt.Én 8 évig éltem ott,t?lem tanulták az ismer?sök,Igazság szerint nincs tisztázva az erdete.

Törölt felhasználó

Szánalmas, hogy nem veszitek észre, hogy nem f?szerezés céljából szerepel itt a receptben a pirospaprika, hanem színezék gyanánt. Megvagyok gy?z?dve arról, hogy az a mennyiség, ami színezésre elegend? az nem észlelhet? az ízében!

Törölt felhasználó

Ide is leírom: Szánalmas, hogy nem veszitek észre, hogy nem f?szerezés céljából szerepel itt a receptben a pirospaprika, hanem színezék gyanánt. Megvagyok gy?z?dve arról, hogy az a mennyiség, ami színezésre elegend? az nem észlelhet? az ízében!

Törölt felhasználó

"A végén ízlés szerint kevés pirospaprikával megszínezhetjük." Ez nem f?szerezés!!!

Ranyu

Nem tudom ki vagy, hogy mindenkinek nekiesel? F?szerpaprika még színezésnek sem kell! Nem úgy kell kinéznie, mint egy pörköltnek! Részemr?l itt lezártam.

Törölt felhasználó

Itt sem az áll, hogy kell! A " lehet" szó szerepel itt és ízlés szerint. Ez azt is feltételezi, hogy nem teszel bele egyáltalán. Mint ahogy pl. egy levest vagy tésztát is színezhetünk sáfránnyal, de azt sem kell, hanem lehet és ett?l még húsleves marad a leves és a levestészta is tészta továbbra is. Megjegyzem, a képen szerepl? étel sem néz ki ett?l pörköltnek. /Ez utóbbinak sápadt lenne! / Nálam pedig itt a vége :)

márti1218

Szia! Én is így készítem és még mindenkinek ízlett aki kóstolta.Lehet,hogy nem ez az eredeti/de ki mondja meg mi az eredeti/de a legfinomabb az biztos. Jó,hogy közzétetted. Üdv: Márti

Törölt felhasználó

Tegnap próbáltam ki a receptet... osztatlan sikert aratott :) Bekerült a nagy családi kedvencek közé :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!