Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói aprópecsenye Vicikó konyhájából

Brassói aprópecsenye Vicikó konyhájából
Brassói aprópecsenye Vicikó konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, hagyományos magyar ételünk. Sokan készítjük, hisz igen gyorsan el is készül. A pirospaprika opcionális, de én mindig megszórom egy kevéssel, mert így nekem gusztusosabban néz ki. :-) Szerintünk frissen sült krumplival az igazi, és nem összekeverve a hússal, és annak szaftjával, mert akkor teljesen elázik a ropogósra sült krumpli. Természetesen, a tejfölös fokhagymás ubisali elmaradhatatlan társszereplője ennek az ételnek. 

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst az esetleges hártyáktól megszabadítjuk, és 1 cm-es csíkokra, vagy kisebb kockákra vágjuk.
  2. A szalonnát lehetőség szerint, egészen apróra felaprítjuk. Feltesszük a szalonnát, kisütjük a zsírját, ebben folytatjuk a vöröshagymával, amit üvegesre pirítunk.
  3. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, 1-2 perc múlva beletesszük a húskockákat, és pirítjuk - sütjük, míg a hús teljesen kifehéredik.
  4. Ekkor megszórjuk majorannával, megsózzuk, és erőteljesen borsozzuk. Kevés forró vizet öntünk rá, közepes lángon, lefedve pároljuk, főzzük, míg a hús megpuhul.
  5. Időközben pótoljuk a levét kevés forró vízzel.
  6. A végén ízlés szerint kevés pirospaprikával megszínezhetjük.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 61 268
elküldve: 17
receptkönyvben: 747
elkészítve: 59/72
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

aprópecsenye brassói módon, brassói, majorannás aprópecsenye

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tünci78
Tünci78 Tue, 2014-06-03 13:25

Tegnap próbáltam ki a receptet... osztatlan sikert aratott :) Bekerült a nagy családi kedvencek közé :)

márti1218
márti1218 / márti1218 Tue, 2014-05-13 14:55

Szia! Én is így készítem és még mindenkinek ízlett aki kóstolta.Lehet,hogy nem ez az eredeti/de ki mondja meg mi az eredeti/de a legfinomabb az biztos.
Jó,hogy közzétetted.
Üdv: Márti

Ranyu
Ranyu Tue, 2014-05-13 11:14

Ha már ezt emelte ki a Nosalty, ide írom le. Szüleim útmutatása alapján Brassói lényege a fokhagyma és NINCS benne fűszerpaprika! Mikor a hús félig megpuhult, akkor teszünk bele két-három paprikát, paradicsomot felkarikázva, majd addig főzzük, míg a levének egy része elfő. (De úgy tudom, Brssóban egyik változatot sem ismerik.:-) )

plútó55
plútó55 Sun, 2014-05-25 19:51

"A végén ízlés szerint kevés pirospaprikával megszínezhetjük." Ez nem fűszerezés!!!

Ranyu
Ranyu Mon, 2014-05-26 06:39

Nem tudom ki vagy, hogy mindenkinek nekiesel? Fűszerpaprika még színezésnek sem kell! Nem úgy kell kinéznie, mint egy pörköltnek! Részemről itt lezártam.

plútó55
plútó55 Mon, 2014-05-26 22:43

Itt sem az áll, hogy kell! A " lehet" szó szerepel itt és ízlés szerint. Ez azt is feltételezi, hogy nem teszel bele egyáltalán. Mint ahogy pl. egy levest vagy tésztát is színezhetünk sáfránnyal, de azt sem kell, hanem lehet és ettől még húsleves marad a leves és a levestészta is tészta továbbra is.
Megjegyzem, a képen szereplő étel sem néz ki ettől pörköltnek. /Ez utóbbinak sápadt lenne! / Nálam pedig itt a vége :)

pannika222
pannika222 Sun, 2014-05-25 16:37

való igaz,nem füszerpaprikát teszünk bele,hanem egy kanálka paradicsompürét,vagy "igazi"paradicsomot.
Egyébként Brassóban nem ismerik ezt az ételt.Én 8 évig éltem ott,tőlem tanulták az ismerősök,Igazság szerint nincs tisztázva az erdete.

plútó55
plútó55 Sun, 2014-05-25 19:50

Ide is leírom: Szánalmas, hogy nem veszitek észre, hogy nem fűszerezés céljából szerepel itt a receptben a pirospaprika, hanem színezék gyanánt. Megvagyok győződve arról, hogy az a mennyiség, ami színezésre elegendő az nem észlelhető az ízében!

plútó55
plútó55 Sun, 2014-05-25 19:48

Szánalmas, hogy nem veszitek észre, hogy nem fűszerezés céljából szerepel itt a receptben a pirospaprika, hanem színezék gyanánt. Megvagyok győződve arról, hogy az a mennyiség, ami színezésre elegendő az nem észlelhető az ízében!

madeira
madeira Wed, 2014-04-16 19:45

Már többféle brassói receptet kipróbáltam,ez lesz a következő!Köszi!:)

Sanyi68
Sanyi68 Wed, 2014-04-16 19:13

Üdv!
Nem kötekedni akarok!
Jól néz ki meg biztos finom is de a Brassói nem így készül és nem így néz ki készen, Kockára vágott burgonya amit először félig megfőzünk utána sütjük ki a hús Az eredeti szerint Sertés szűzből készül és nem hosszú lével.
Bocsi de ez az igazság.

momani
momani Wed, 2013-05-29 13:38

Kedves Vicikó!
Olvastam a brassói receptedet, én a pirospaprika és víz helyett házilag eltett paradicsomlevet (sűrített paradicsomot) teszek hozzá, amitől színt is kap és párolódik a hús. Esetleg próbáld ki így is, nem lesz száraz és szép színt is kap.

kicsiszoke
kicsiszoke Fri, 2013-01-18 15:03

Hát ez valami isteni lett!! Amit eddig csináltam azzal pont az volt a bajom hogy száraz volt.
de ezzel a recepttel nagy volt a siker!! Finom szaftos.

Kacy
Kacy Sat, 2013-01-05 07:34

Én is pont így készítem ... Sok helyen ettem már , de szerintem a miénk a legfinomabb.. :))))

499
sertéscomb 1 kg
füstölt szalonna 80 g
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 tk
fűszerpaprika 1 kk