Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaftos brassói Hami konyhájából

Szaftos brassói Hami konyhájából
Szaftos brassói Hami konyhájából
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kedvenc ételem. Szívesen megkóstolom bárhol, bármilyen étterem, az ország bármely tájékán... De nekem akkor is ez az igazi.:) Nem száraz, de nem is tocsog, a mustártól és a sok fokhagymától ízletes!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, megmossuk. Bő olajban kisütjük. Mikor kisült, szalvétával bélelt edénybe tesszük, és megsózzuk.
  2. A sertéshúst tisztítás után kis kockákra vágjuk. Kevés olajon egy serpenyőben 35-40 perc alatt fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Mikor úgy érezzük, hogy elfogyott a szaft alóla, ne hagyjuk odaégni, öntsünk rá néhány korty vizet.
  3. Mikor megpuhult, a fedőt levesszük róla, hozzáadjuk a mustárt, néhány keverés után az összenyomott fokhagymát is. Nagy lángon összepirítjuk, de vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen oda, sűrűn kell kevergetni.
  4. Elkapcsoljuk a gázt egy 5 percet hagyjuk állni a húst. Megkóstoljuk, hogy biztos elég fokhagymás-e. Ezután hozzákeverjük a sült krumplit, és már tálalhatunk is!
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 004
elküldve: 6
receptkönyvben: 48
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

hami

Mióta szakács: 2012.08.26.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói aprópecsenye, fokhagymás brassói, brassói mustárosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sántakutya
sántakutya Tue, 2012-12-18 08:18

HAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM :))))
Kellemes karácsonyt s boldog újesztendőt :))

negyedkilenc
hami / negyedkilenc Tue, 2012-12-18 09:42

Örülök, hogy tetszik :) Köszönöm a jókívánságot, én is viszont kívánok kellemes ünnepeket :))))) Jó főzőcskézést ;)

1150
burgonya 70 dkg
sertésszűz 35 dkg
1 tk
bors 3 csipet
fokhagyma 3 gerezd
mustár 3 ek
napraforgó olaj 3.5 dl