Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros csirkepörkölt

Vörösboros csirkepörkölt
Vörösboros csirkepörkölt
105 perc / előkészület: 45 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom kis bográcspörköltet férjemmel rittyentettük össze, - én főleg csak kuktáskodtam ;)  Mindenki megnyalta mind a tíz ujját utána!

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

Kovászos uborkával és friss ropogós kenyérrel kínáljuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Állítsuk fel a bogrács állványt, és rakjunk egy jó nagy tüzet.
  2. Olajon pirítsuk meg a kockára vágott vöröshagymát, és mikor már üveges, mehetnek rá a felkarikázott TV paprikák. Mikor már kezd a paprika összeesni, hozzáöntjük a felkockázott paradicsomokat is, és kicsit hagyjuk levesesedni.
  3. Ekkor jöhet rá a só, bors, tört fokhagyma, őrölt pirospaprika és az őrölt kömény, ezeket kicsit megfuttatjuk, majd következnek a combok bőrrel lefelé. Mindkét oldalukon megsütjük őket kicsit, mikor már kezd kifehéredni a húsuk, jöhet rá a bor.
  4. Rotyogtatjuk kicsit, majd hozzátesszük a hasábokra szelt burgonyát, és annyi vizet, ami ellepi. Addig főzzük, míg a husi és a krumpli is meg nem puhul, ha kell, menet közben az elfőtt levet pótoljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 521
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bográcsos csirkepörkölt vörösborosan, bográcspörkölt, csirkepörkölt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

FMarcsi91
FMarcsi91 Sat, 2014-08-02 15:09

nagyon guszta a csirkepörkölted és a bortól különleges lesz,én a tyúkpörköltbe szoktam vörösbórt tenni!

491
csirkecomb 7 db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
füstölt pirospaprika 3 ek
5 kávéskanál
bors 1 kk
tv paprika 4 közepes db
paradicsom 7 közepes db
vörösbor 4 dl
vöröshagyma 4 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
napraforgó olaj 0.5 dl
burgonya 7 közepes db
víz 1 l
ajvár 3 ek