r
Nosalty Logó

Csirkenyárs citromos joghurttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkenyárs citromos joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
grill
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

15-20 db nyárshoz

A tartármártáshoz

A citromos joghurthoz

Összesen 439 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

15-20 db nyárshoz

A tartármártáshoz

A citromos joghurthoz

Összesen 1754 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

15-20 db nyárshoz

A tartármártáshoz

A citromos joghurthoz

Összesen 139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1599.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 439 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6398.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    3788 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    884.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    770 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2538 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2876 micro
Összesen 1754 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

15-20 db nyárshoz

A tartármártáshoz

A citromos joghurthoz

Elkészítés

15-20 db nyárshoz

  1. Keverőtálban a darált csirkemellett összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a mustárral, a petrezselyemmel, a bazsalikommal, sóval, borssal. Jól összedolgozzuk az alapanyagokat.
  2. Ezután vizes kézzel tenyérnyi mennyiségű ízesített csirkemellett a nyársra (pálcára) szorítunk úgy, hogy henger formában a nyárson maradjon.
  3. Sütőben, olajozott sütőtepsiben vagy sütőrácson megsütjük. (20 percig sütöttem, közben egyszer átforgattam a nyársakat.) Majd ha kész, kivesszük, és készítjük az öntetet vagy mártást hozzá.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6285
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük itthon a csirkéből készült ételeket, és próbálok minél egyszerűbb és egzotikusabb ételeket készíteni belőle. :)

Hozzávalók

15-20 db nyárshoz

A tartármártáshoz

A citromos joghurthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!