r
Nosalty Logó

Csirkemellel töltött krumpli Zsütibától

zsütibá
Csirkemellel töltött krumpli Zsütibától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Burgonyák előkészítése

A töltelék elkészítése

632
Kalória
31.5g
Fehérje
27.3g
Szénhidrát
44.2g
Zsír
195.5g
Víz
242.8g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Burgonyák előkészítése

A töltelék elkészítése

Összesen 632 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Burgonyák előkészítése

A töltelék elkészítése

Összesen 2527 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Burgonyák előkészítése

A töltelék elkészítése

Összesen 165 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    2322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    195.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 632 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11969.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    922 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1425 mg
  • Nátrium
    9286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    782 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1269 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1248 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 2527 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

Burgonyák előkészítése

  1. Kb. 6-7 (mérettől függ) nagyobb darab főzni való burgonyát héjában felteszünk főni. Kb. 30 perc kell neki, hogy jól megpuhuljon és könnyű legyen kikaparni a közepét.
  2. Ha a burgonya megfőtt, meghámozzuk, majd hosszában félbevágjuk, és egy teáskanállal kikaparjuk a belsejét úgy, hogy elég vékony legyen, de ne lyukadjon ki, illetve lehetőleg ne hulljon darabokra. Kis "bölcsőket"formálunk belőle, hogy jól megtölthessük a masszával.

A töltelék elkészítése

  1. A filézett csirkemellet apró darabokra szeleteljük, ízesítjük sóval, borssal, majorannával, és kevés olívaolajon vagy vajon gyorsan átsütjük, de elő is főzhetjük. Minél kisebbek a szeletek, annál jobb, elősütés után tovább apríthatjuk a darabokat.
  2. Az apróra tört csirkemellet, az előzőleg kikapart burgonyák belsejét, a két tojássárgáját, a tömlős sajtot, az apróra vágott lilahagymát, az előre lereszelt sajt felét a tejszínnel és a fűszerekkel jól összedolgozzuk.
  3. Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, és a félbevágott, kivájt krumpliszeleteket egymás mellé helyezzük.
  4. Megtöltjük a burgonya szeleteket a kikevert masszával, jó vastagon megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal, és egy kis felmelegített vajjal meglocsoljuk őket. Ha gondoljuk, szórhatunk még rá egy kis sót, borsot.
  5. Előmelegített sütőben 180-200 fokon először alufóliával lefedve összesütjük kb. 20 perc alatt, majd a fóliát eltávolítva még további kb. 15 percig hagyjuk pirulni. Így belül puha, kívül jó ropogós lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gondoltam, összeütök gyorsan egy kis vacsorát. Az elkészítési idő kicsit hosszú, de megéri a fáradságot, mert nagyon finom lesz a végeredmény. Tejföllel mártogatva, salátával, csemegeuborkával pillanatok alatt behabzsoltam az egészet. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek