r
Nosalty Logó

Csirkemellel töltött krumpli Zsütibától

zsütibá
Csirkemellel töltött krumpli Zsütibától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Burgonyák előkészítése

A töltelék elkészítése

632
Kalória
31.5g
Fehérje
27.3g
Szénhidrát
44.2g
Zsír
195.5g
Víz
242.8g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Burgonyák előkészítése

A töltelék elkészítése

Összesen 632 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Burgonyák előkészítése

A töltelék elkészítése

Összesen 2527 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Burgonyák előkészítése

A töltelék elkészítése

Összesen 165 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    2322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    195.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 632 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11969.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    922 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1425 mg
  • Nátrium
    9286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    782 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1269 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1248 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 2527 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

Burgonyák előkészítése

  1. Kb. 6-7 (mérettől függ) nagyobb darab főzni való burgonyát héjában felteszünk főni. Kb. 30 perc kell neki, hogy jól megpuhuljon és könnyű legyen kikaparni a közepét.
  2. Ha a burgonya megfőtt, meghámozzuk, majd hosszában félbevágjuk, és egy teáskanállal kikaparjuk a belsejét úgy, hogy elég vékony legyen, de ne lyukadjon ki, illetve lehetőleg ne hulljon darabokra. Kis "bölcsőket"formálunk belőle, hogy jól megtölthessük a masszával.

A töltelék elkészítése

  1. A filézett csirkemellet apró darabokra szeleteljük, ízesítjük sóval, borssal, majorannával, és kevés olívaolajon vagy vajon gyorsan átsütjük, de elő is főzhetjük. Minél kisebbek a szeletek, annál jobb, elősütés után tovább apríthatjuk a darabokat.
  2. Az apróra tört csirkemellet, az előzőleg kikapart burgonyák belsejét, a két tojássárgáját, a tömlős sajtot, az apróra vágott lilahagymát, az előre lereszelt sajt felét a tejszínnel és a fűszerekkel jól összedolgozzuk.
  3. Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, és a félbevágott, kivájt krumpliszeleteket egymás mellé helyezzük.
  4. Megtöltjük a burgonya szeleteket a kikevert masszával, jó vastagon megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal, és egy kis felmelegített vajjal meglocsoljuk őket. Ha gondoljuk, szórhatunk még rá egy kis sót, borsot.
  5. Előmelegített sütőben 180-200 fokon először alufóliával lefedve összesütjük kb. 20 perc alatt, majd a fóliát eltávolítva még további kb. 15 percig hagyjuk pirulni. Így belül puha, kívül jó ropogós lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gondoltam, összeütök gyorsan egy kis vacsorát. Az elkészítési idő kicsit hosszú, de megéri a fáradságot, mert nagyon finom lesz a végeredmény. Tejföllel mártogatva, salátával, csemegeuborkával pillanatok alatt behabzsoltam az egészet. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...