Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkával és tojással töltött burgonya

Sonkával és tojással töltött burgonya
Sonkával és tojással töltött burgonya
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a burgonya minden változatát.

hozzávalók / 4 adag

Az előkészítéshez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott héjas burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet, és hagyjuk kihűlni.
  2. Héját leszedjük, és vágunk neki talpat az aljára, és a tetejét kiskanálal óvatosan kivájjuk.
  3. Olajjal mindegyiket átkenjük, és egy tepsibe helyezzük.
  4. A tejfölt, a lereszelt gépsonkát, a villával összetört  főtt tojást összekeverjük, ha kell még tejfölel hígítjuk, a lereszelt sajt felét belekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
  5. A kivájt burgonyákat megsózzuk, és megtöltjük a sonkás-sajtos-tojásos töltelékkel. A megmaradt reszelt sajttal a tetejét megszórjuk.
  6. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tejföllel leöntve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 139
elküldve: 6
receptkönyvben: 218
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Vandre

Mióta szakács: 2012.05.16.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás-tojásos töltött krumpli, főtt tojással töltött burgonya, krumpli sonkakrémmel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

415
burgonya 10 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
gépsonka 20 dkg
főtt tojás 1 db
trappista sajt 15 dkg
tejföl 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint