Zsebkertem

6 szokatlan köret, amit mégis pakolj a lecsó mellé

Ha a legtöbb embert megkérdeznénk róla, valószínűleg úgy nyilatkoznának a lecsó köretigényéről, hogy „nem kell oda más, csak egy szelet kenyér!” – pedig vannak ám ezen az egyszerű szénhidráton túl is kóstolásra érdemes kísérők. A Napi Tipp pedig mindegyiket bemutatja!

Lakos Benedek

Szíved szorul, gyomrod korog – Megnéztük a Habcsókok és csillagok...

Az utóbbi időkben nem volt hiány séfdrámákból, még a sorozatok világába is beköltöztek a konyhák és a kemény 12-órázások. Ahogy napjaink sztárjaivá váltak a szakácsok és cukrászok, egyre többet akarunk tudni erről a kreativitással teli, de kegyetlen és embert próbáló szakmáról. A Habcsókok és csillagok című francia film most egy született tehetség útját mutatja be az intézettől, közértes liszt- és csokilopástól a világ legrangosabb cukrászversenyéig.

Nosalty

„Ahhoz sem volt kedvem, hogy én álljak a pultban a...

Tavaly ősszel szinte bombaként robbant a hír a hazai gasztronómiában, hogy hét év után bezár az Édesem cukrászműhely. Szerencsére azonban nem maradt túl hosszú ideig Márk Szonja fantasztikus süteményei nélkül Budapest, az édesszájúaknak a Kis Rókus utca helyett ugyanis a Rákóczi térre kell csupán elzarándokolniuk a falatnyi boldogságért. A bezárást követő útkeresésben nagy szerepe volt Vitézy Péternek, az Actionlab tanácsadócég alapítójának, a történet kimenetele pedig az lett, hogy Szonja december óta a VAJ csapatát erősíti. A közös munkáról meséltek nekünk.

Szász Nóri

Miért van jobb íze a hideg víznek?

Van-e üdítőbb, mint egy teli pohár jeges víz a forró nyári napokon? A forró vagy akár szobahőmérsékletű víz meg sem közelíti azt a frissítő és kellemes érzést. De mégis miért jobb a hideg víz íze, mint a más hőmérsékletűeké? Íme a tudományos válasz!

Szász Nóri

6-féle módon főztem lecsót, hogy megtaláljam a tökéleteset

Minden ugyanaz másképpen – nyáron mindenki lecsót főz, azonban nincs két olyan ember, aki ugyanúgy tenné ezt. Megihletett ez a furcsa különböző azonosság, ezért elhatároztam, hogy megkeresem a tökéletes lecsót: 6 eltérő módon főztem meg, és abszolút meglepett a módszerek és az eredmények sokszínűsége. És hogy melyik a legfinomabb? A cikkből kiderül!

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!