r
Nosalty Logó

Csirkemellbe tekert spárga rakottasan

Lardee
Csirkemellbe tekert spárga rakottasan
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

566
Kalória
46.6g
Fehérje
33.3g
Szénhidrát
27.4g
Zsír
355.8g
Víz
170.3g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    355.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6245.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1699 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2499 mg
  • Nátrium
    1460 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1423.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1002 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1680 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2539 micro
Összesen 2258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát burgonyahámozóval megtisztítjuk, a szár aljából annyit törünk le, hogy már ne legyen fás, majd meghámozzuk a burgonyát is.
  2. A spárgát picit sós, cukros és citromos vízben megfőzzük, kb. 15 perc kell neki, majd lecsöpögtetjük.
  3. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd ebbe beletekerünk 2-3 spárgát egyszerre.
  4. A burgonyát uborkagyalun leszeleteljük, majd a kiolajozott sütőedénybe egy réteget lerakunk belőle, megsózzuk, és kicsit átforgatjuk. Erre a rétegre tesszük rá a csirkecsomagokat, majd betakarjuk egy adag burgonyával ismét.
  5. Egy tálban elkeverjük a tejszínt a sajttal, sóval, borssal, szerecsendióval, majd ráöntjük a tetejére.
  6. Előmelegített sütőben kb. 20 percig fólia alatt pároljuk 180 C-on, majd 10 perc erejéig fólia nélkül sütjük még 220 C körül, hogy a sajtos szósz megpiruljon a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sikerült beszereznem egy-egy csomag fehér és zöld spárgát egész jó áron. A fehérre ezt találtam ki, a zöldből pedig majd csinálok egy nem hagyományos spenótos-spárgás quiche-t. Ha megcsinálom, majd azt is megosztom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek