Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás rakott csirkemellfilé Marti konyhájából

Gombás rakott csirkemellfilé Marti konyhájából
Gombás rakott csirkemellfilé Marti konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó gombás omlett helyett készült el ez a vacsora, tekintettel a hűtőben szerénykedő két csirkemellfilé megmentésére. Nagyon nagy felhajtást nem szerettem volna végbevinni, így rövid fejtörés után nekiálltam elkészíteni fantáziám újabb szülöttjét. Nem állítom, hogy kifejezetten "gyors vacsora", de a középmezőnyben jól megállja a helyét. És ráadásul finomra sikerült!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretnek krumplipürét, v. polentát, v. párolt petrezselymes basmati rizst, és zöldsalátát, - pl. citromos öntettel -  ajánlok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát szűrőben, folyó hideg víz alatt kézzel jól megmossuk, és hagyjuk lecsöpögni. Ne hámozzuk meg, mert a héja finoman aromás. Ezután a csirkefilét öblítjük, leitatjuk. Vékony csíkokra szeleteljük hosszában, és a nagyon hosszúakat keresztben elvágjuk. Egy tálban összedolgozzuk sóval-borssal, a pépesített fokhagymával, a mustárral és egy ek olívaolajjal.
  2. A lecsöpögtetett gombák szárát eltávolítjuk, és a gombafejeket felkarikázzuk. A szárakat sem dobjuk el, hanem szintén karikázzuk. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaolajat, és beleborítjuk a marinált csirkemellcsíkokat. Magas hőmérsékleten, körbe-körbe aranysárgára sütjük. Egy tányérra kiszedjük, és a helyükre a serpenyőbe borítjuk a felkarikázott gombát és az újhagyma karikákat. Sütés közben borsozzuk meg! Miután a levét elfőtte, egy tűzálló sütőtálba kanalazzuk a felét. (Lévén a pirított hús és gomba elegendő mennyiségű olajban készült, nem kell extra kikenni a sütőtálat).
  4. A gomba alapon elrendezzük a sült csirkemellcsíkokat, és befedjük a gomba másik felével.
  5. A tojásokat felverjük, sózzuk-borsozzuk, és habosra keverjük a tejszínnel. A rakottasunk tetejét megszórjuk a reszelt sajt 2/3-ával, majd ráöntjük a tejszínes tojást.
  6. Előmelegített sütőben sütjük addig, amíg a tojásos öntet meg nem kocsonyásodott. Tálalás előtt szórjuk még meg egy kis reszelt sajttal.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 670
elküldve: 4
receptkönyvben: 167
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott csirkemell, gombás rakott hús, tejszínes-sajtos-gombás rakott csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

720
csirkemell filé 40 dkg
csiperkegomba 25 dkg
újhagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
dijoni mustár 2 teáskanál
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 6 ek
tojás 2 db
főzőtejszín 6 ek
ementáli sajt 5 dkg