r
Nosalty Logó

Gombás rakott csirkemellfilé Marti konyhájából

Marti48
Gombás rakott csirkemellfilé Marti konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

736
Kalória
64g
Fehérje
9.7g
Szénhidrát
49g
Zsír
380.1g
Víz
370.3g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1471 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1624.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    380.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 736 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3248.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    760.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 1471 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. A gombát szűrőben, folyó hideg víz alatt kézzel jól megmossuk, és hagyjuk lecsöpögni. Ne hámozzuk meg, mert a héja finoman aromás. Ezután a csirkefilét öblítjük, leitatjuk. Vékony csíkokra szeleteljük hosszában, és a nagyon hosszúakat keresztben elvágjuk. Egy tálban összedolgozzuk sóval-borssal, a pépesített fokhagymával, a mustárral és egy ek olívaolajjal.
  2. A lecsöpögtetett gombák szárát eltávolítjuk, és a gombafejeket felkarikázzuk. A szárakat sem dobjuk el, hanem szintén karikázzuk. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaolajat, és beleborítjuk a marinált csirkemellcsíkokat. Magas hőmérsékleten, körbe-körbe aranysárgára sütjük. Egy tányérra kiszedjük, és a helyükre a serpenyőbe borítjuk a felkarikázott gombát és az újhagyma karikákat. Sütés közben borsozzuk meg! Miután a levét elfőtte, egy tűzálló sütőtálba kanalazzuk a felét. (Lévén a pirított hús és gomba elegendő mennyiségű olajban készült, nem kell extra kikenni a sütőtálat).
  4. A gomba alapon elrendezzük a sült csirkemellcsíkokat, és befedjük a gomba másik felével.
  5. A tojásokat felverjük, sózzuk-borsozzuk, és habosra keverjük a tejszínnel. A rakottasunk tetejét megszórjuk a reszelt sajt 2/3-ával, majd ráöntjük a tejszínes tojást.
  6. Előmelegített sütőben sütjük addig, amíg a tojásos öntet meg nem kocsonyásodott. Tálalás előtt szórjuk még meg egy kis reszelt sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Egy jó gombás omlett helyett készült el ez a vacsora, tekintettel a hűtőben szerénykedő két csirkemellfilé megmentésére. Nagyon nagy felhajtást nem szerettem volna végbevinni, így rövid fejtörés után nekiálltam elkészíteni fantáziám újabb szülöttjét. Nem állítom, hogy kifejezetten "gyors vacsora", de a középmezőnyben jól megállja a helyét. És ráadásul finomra sikerült!

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek