Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell zöld bundában sajtmártással

Csirkemell zöld bundában sajtmártással
Csirkemell zöld bundában sajtmártással
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sok hozzávaló ellenére nem találtam itthon köretnek való burgonyát, rizst, tésztát, ezért olyasmit szerettem volna, ami nem kelti az étel ürességét, hanem ad neki tartalmat, mint például a bunda, ami már majdnem egy köret. A mártás az ízén kívül a száraz-sovány hús mellé nagyon jó kiegészítő, a pirított hagyma pedig a saláta helyett kiváló. :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tipp:
A bundát kézzel célszerű felhelyezni (a folyamat hasonlít a marcipán megmunkálásához).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a csirkemellet.
  2. Amíg lecsöpög a víz róla, bekeverjük a bunda tésztáját: finomra aprítjuk a petrezselymet, és kétszer annyi zsemlemorzsát adunk hozzá. Egy tojással összekeverve és némi vízzel lágyítva, sűrű masszát kapunk. A masszát vegetával ízesítjük, de azért csirkemellet is megsózzuk.
  3. Tetszés szerinti nagyságra vághatjuk fel a húst, de egyszerűen félbevágva is tökéletes. Bevonjuk a csirkemellet a masszával, hogy mindenhol befedje és kevés olajon teflon serpenyőben kisütjük, amíg aranybarnára sül. Kivesszük, félretsszük hűlni, majd fel lehet szeletelni.
  4. A sajtmártáshoz a vajat felhevítjük és a lisztet megfuttatjuk rajta, majd lassacskán a tejjel felöntjük és kevergetve simára főzzük. A gerezd fokhagymát apróra vágva beleszórjuk, majd ha már kellően forr a mártás, belereszeljük a sajtot és vegetával ízesítjük. Ízlés szerint némi pirospaprikával bolondíthatjuk a színét.
  5. A vöröshagymafejeket megtisztítva felszeleteljük fél ujjnyi csíkokra, kevés olajon megpirítjuk és enyhén megsózzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 289
elküldve: 0
receptkönyvben: 163
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Knoblauh Diána

Mióta szakács: 2009.10.27.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: wok receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bundás csirkemell sajtmártással és pirított hagymával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1410
csirkemell filé 50 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
petrezselyem 1 csokor
trappista sajt 10 dkg
tej 5 dl
finomliszt 4 dkg
vaj 6 dkg
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 5 közepes fej
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 10 ek