Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell tejszínes szőlővel

Csirkemell tejszínes szőlővel
Csirkemell tejszínes szőlővel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörű szőlőt hozott a férjem. Kínálkozott a lehetőség. Éltem vele:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon jó hozzá a vadrizs, a burgonyakrokett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A szőlőszemeket megmossuk, félbevágjuk, a magokat kiszedjük.
  3. Takarékon 2 evőkanál olajon a csirkemell szeletek mindkét oldalát aranysárgára sütjük. A többi olajat apránként tegyük a hús alá, hogy ne égjen le. A kisült szeleteket tegyük félre, és tartsuk melegen.
  4. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre dinszteljük.
  5. A borban elkeverjük az étkezési keményítőt, ráöntjük a hagymára. 1-2 percig kevergetjük, míg egy kicsit besűrűsödik.
  6. Hozzáadjuk a tejszínt és a szőlőszemeket. 1-2 percig kevergetve összefőzzük.
  7. Beletesszük a mártásba a hússzeleteket (ha maradt alatta húslé, azzal együtt), és 1-2 perc alatt összemelegítjük. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk.
  8. Tálaljuk. 
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 058
elküldve: 3
receptkönyvben: 140
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell tejszínes-szőlős mártásban, csirkemell fehérboros-tejszínes szőlőmártásban, szőlőmártásos csirkemell

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

452
csirkemell filé 70 dkg
napraforgó olaj 4 ek
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fehérbor 125 ml
étkezési keményítő 1 csapott ek
szőlő 30 dkg
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint