Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb meggyszósszal

Csirkecomb meggyszósszal
Csirkecomb meggyszósszal
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sültekhez a családom nagyon kedveli a szószokat, azért nagyon gyakran szoktam készíteni, friss, fagyasztott vagy befőttekből - ez lehet alma, meggy, aszalt szilva. Ezekhez natúr krumplit szoktam adni.    

hozzávalók / 4 adag

Csirkecomb

Meggyszósz

ajánlat

Natúr krumplit tálalok, meghintve petrezselyemzölddel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Citromlevet mézzel, sóval, borssal, fűszerpaprikával, olajjal és a zöld fűszerkeverékkel egy tálban jól összekavarjuk . (pácoláshoz )
  2. Csirkecombokat alaposon megmossuk, leitatjuk a vizet egy papírszalvétával, amíg száraz lesz.
  3. Csirkecombokat megforgatjuk a citromleves keverékben, és egy sütőzacskóba tesszük, megmaradt páclevet ráöntjük, lekötjük, egy pár órát hűtőben tartjuk, lehet egy éjszakát. Sütőt hagyjuk 10 percet bemelegedni, mielőtt a húst sütőbe raknánk megszurkáljuk a felső részét, és 30-40 percig 170 -180 fokon megsütjük. Ki párolva szereti, kész is van - ki pedig ropogósan, a zacskót felhasítja a közepén, és még 10 percig pirítja, közben locsolva, hogy ne száradjon ki a hús! (figyelni az utasításokat a sütő zacskóról)
  4. 100 g vajból (lehet helyesíteni 2 kanál olajjal vagy margarinnal) egy púpozott evőkanál liszttel nagyon világos rántást csinálunk (nem pirítjuk), hozzáadjuk a meggylevet, és besűrítjük (ha túl sűrű, lehet pótolni vízzel), ne legyen túl vastag! Ekkor hozzáadjuk a meggyet, és 2-3 percet hagyjuk forrni, ekkor hozzáadjuk a tejfölt, és levesszük a tűzről. (Kitűnően illik hozza egy pici rum vagy egy pár csepp rumeszencia, de el is maradhat.)
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 677
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nusi Kezdi konyhaja

Mióta szakács: 2013.08.14.
10 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirke meggymártással, citromos csirkecomb sütőzacskóban, fűszeres csirkecomb

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Wed, 2017-03-01 18:27

Meggyszósz, főtt krumpli, főtt hús, így ettem eddig
Gondoltam kipróbálom így, csak én tepsiben sütöttem meg
Hát azt mondom ezután felváltva lesz.
Köszi

nusikezdi
Nusi Kezdi konyhaja / nusikezdi Wed, 2017-03-01 19:42

Minálunk is készül főt hússal, tyúk húslevest mikor főzök ki szedem a húst és meggyszószt készítek , nagyon finom marhahússal, vagy marhanyelvvel is. Örvendek hogy ízlett.

592
csirkecomb 4 db
citromlé 1 citromból nyert
1 kk
bors 0 ízlés szerint
méz 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
petrezselyem 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
meggy 0.5 kg
finomliszt 1 púpozott ek
tejföl 2 ek
vaj 10 dkg