r
Nosalty Logó

Csirkecomb meggyszósszal

Nusi Kezdi konyhaja
Csirkecomb meggyszósszal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Csirkecomb

Meggyszósz

593
Kalória
23.4g
Fehérje
20.3g
Szénhidrátok
47.4g
Zsír
205.9g
Víz
180.6g
Koleszterin
2g
Rost
11.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csirkecomb

Meggyszósz

Összesen 593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csirkecomb

Meggyszósz

Összesen 2378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csirkecomb

Meggyszósz

Összesen 138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    205.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    189.4 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3438.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    823.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    865 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3633 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    867 micro
Összesen 2378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

Csirkecomb

  1. Citromlevet mézzel, sóval, borssal, fűszerpaprikával, olajjal és a zöld fűszerkeverékkel egy tálban jól összekavarjuk . (pácoláshoz )
  2. Csirkecombokat alaposon megmossuk, leitatjuk a vizet egy papírszalvétával, amíg száraz lesz.
  3. Csirkecombokat megforgatjuk a citromleves keverékben, és egy sütőzacskóba tesszük, megmaradt páclevet ráöntjük, lekötjük, egy pár órát hűtőben tartjuk, lehet egy éjszakát. Sütőt hagyjuk 10 percet bemelegedni, mielőtt a húst sütőbe raknánk megszurkáljuk a felső részét, és 30-40 percig 170 -180 fokon megsütjük. Ki párolva szereti, kész is van - ki pedig ropogósan, a zacskót felhasítja a közepén, és még 10 percig pirítja, közben locsolva, hogy ne száradjon ki a hús! (figyelni az utasításokat a sütő zacskóról)
  4. 100 g vajból (lehet helyesíteni 2 kanál olajjal vagy margarinnal) egy púpozott evőkanál liszttel nagyon világos rántást csinálunk (nem pirítjuk), hozzáadjuk a meggylevet, és besűrítjük (ha túl sűrű, lehet pótolni vízzel), ne legyen túl vastag! Ekkor hozzáadjuk a meggyet, és 2-3 percet hagyjuk forrni, ekkor hozzáadjuk a tejfölt, és levesszük a tűzről. (Kitűnően illik hozza egy pici rum vagy egy pár csepp rumeszencia, de el is maradhat.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 20x30

Sültekhez a családom nagyon kedveli a szószokat, azért nagyon gyakran szoktam készíteni, friss, fagyasztott vagy befőttekből - ez lehet alma, meggy, aszalt szilva. Ezekhez natúr krumplit szoktam adni.    

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...