r
Nosalty Logó

Csirkemell spárgával és sonkával sütve

Alkonyat
Csirkemell spárgával és sonkával sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

737
Kalória
82g
Fehérje
16.7g
Szénhidrát
35.4g
Zsír
280.9g
Víz
240.1g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 737 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2946 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1500 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    280.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 737 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    328 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    961 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6000 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1372 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2727 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1680 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2492 micro
Összesen 2946 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellből szeleteket vágunk, besózzuk, majd gyengén kiklopfoljuk.
  2. Olívaolajon mindkét oldalát elősütjük, majd tepsibe sorakoztatjuk.
  3. A spárgákat megtisztítjuk, és 2-3 percig sós vízbe főzzük.
  4. A tejet mikróban felmelegítjük.
  5. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd hozzáöntjük a meleg tejet, sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
  6. Állandó kevergetés mellett felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni (hideg vízbe tehetjük hűlni az edényt).
  7. Az elősütött csirkemellekre rátesszük a spárgákat (én 1 szeletre 3-4 db-ot raktam).
  8. Majd kanalazunk mindegyik szeletre a mártásból, arra kerül 2-2 szelet sonka. Alufóliával lefedjük.
  9. 180°C-on előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 20 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, a húsokat jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe.
  10. Addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad, és elkezd pirosodni.
  11. Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mikor megláttam az újságban ezt a receptet, egyből lecsaptam rá. Mennyei ízhatás.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek