r
Nosalty Logó

Zöldséggel sült csirke

NS
Zöldséggel sült csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1076
Kalória
51.8g
Fehérje
53g
Szénhidrát
74.2g
Zsír
567.8g
Víz
241.8g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
10g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1268 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1876 micro
  • β-karotin
    4702 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1463 micro
Összesen 1076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    207.3 g

Zsír

  • Összesen
    296.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5072.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    2619 mg
  • Nátrium
    1192 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    212.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    2271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2169 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    7503 micro
  • β-karotin
    18809 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5853 micro
Összesen 4307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítjük a csirkehúst, majd egy tálban kb. 3 evőkanál olajat és egy tasak fűszersót összekeverünk, ebbe beleforgatjuk a húst. Állni hagyjuk, amíg a zöldségeket előkészítjük.
  2. Megpucoljuk, megmossuk a zöldségeket. A krumplit és a hagymát négyfelé, a sárgarépát kb. 5 centis darabokrafélbevágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a gombákat felezzük (ha kicsik, akkor egészben maradnak). A krumplit egy kicsit megsózzuk.
  3. Egy gáztepsit egy kis olajjal kikenünk, berakjuk a húst.
  4. A húsról megmaradt fűszeres olajhoz még teszünk egy-két kanálnyi olajat (tetszés szerint), éshozzákeverünk még fél tasak fűszersót. Ebbe először a krumplit és a répát forgatjuk bele, majd ezeket a tepsire kanalazzuk, úgy, hogy a zöldségek betakarják a húst.
  5. A maradék fűszeres olajba beleforgatjuk a brokkolit, a gombát és a hagymát is, végül ezeket is a tepsire pakoljuk. (Ha még maradt a tálban fűszeres olaj, akkor rálocsoljuk a zöldségekre és a húsra.)
  6. Alufóliával az egészet betakarjuk, és mehet a sütőbe. Egy óra sütés után ellenőrizzük, hogy mennyire sültek meg a zöldségek és a húsok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nem mindig szeretek hosszú órákat tölteni a vasárnapi ebéd készítésével, így egyszer úgy gondoltam, hogy belepakolok mindent a tepsibe, és ez lett a végeredmény.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...