Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséggel sült csirke

Zöldséggel sült csirke
Zöldséggel sült csirke
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem mindig szeretek hosszú órákat tölteni a vasárnapi ebéd készítésével, így egyszer úgy gondoltam, hogy belepakolok mindent a tepsibe, és ez lett a végeredmény.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ebből a mennyiségből négy személynek ebédre és vacsorára is jut.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a csirkehúst, majd egy tálban kb. 3 evőkanál olajat és egy tasak fűszersót összekeverünk, ebbe beleforgatjuk a húst. Állni hagyjuk, amíg a zöldségeket előkészítjük.
  2. Megpucoljuk, megmossuk a zöldségeket. A krumplit és a hagymát négyfelé, a sárgarépát kb. 5 centis darabokra félbe vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a gombákat felezzük (ha kicsik, akkor egészben maradnak). A krumplit egy kicsit megsózzuk.
  3. Egy gáztepsit egy kis olajjal kikenünk, berakjuk a húst.
  4. A húsról megmaradt fűszeres olajhoz még teszünk egy-két kanálnyi olajat (tetszés szerint), és hozzákeverünk még fél tasak fűszersót. Ebbe először a krumplit és a répát forgatjuk bele, majd ezeket a tepsire kanalazzuk, úgy, hogy a zöldségek betakarják a húst.
  5. A maradék fűszeres olajba beleforgatjuk a brokkolit, a gombát és a hagymát is, végül ezeket is a tepsire pakoljuk. (Ha még maradt a tálban fűszeres olaj, akkor rálocsoljuk a zöldségekre és a húsra.) 
  6. Alufóliával az egészet betakarjuk, és mehet a sütőbe. Egy óra sütés után ellenőrizzük, hogy mennyire sültek meg a zöldségek és a húsok.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 724
elküldve: 0
receptkönyvben: 173
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Erika

Mióta szakács: 2010.02.28.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirkecombok zöldségekkel, gombás csirkecomb, zöldséges csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1076
csirkecomb 8 db
csirke fűszersó 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
brokkoli 0.5 kg
sárgarépa 3 közepes db
lila hagyma 4 közepes db
gomba 25 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
0 ízlés szerint