Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell napraforgómaggal

Csirkemell napraforgómaggal
Csirkemell napraforgómaggal
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk minden bundázott húsétel a kedvencek közé tartozik. A napraforgó sincs száműzve a családban :-), ezért a kettő ötvözete sem lehet  rossz. Kipróbáltam, ez egy kicsit izgalmasabbra sikeredett a megszokottaknál. Nagyon finom, új ízzel ajándékozta meg a csirkét és bennünket is.:-)
Ha van időnk előző este előkészíteni a tejben pácoláshoz, akkor nagyon gyorsan elkészíthető másnap az ebéd.


hozzávalók / 6 adag

A csirkemell pácolásához

A bundázáshoz

A sütéshez

ajánlat

Nálunk vajon párolt zöldség, zöldséges rizs és zöldsaláta volt a köret, de nagyon jól illik hozzá szerintem a krumplipüré és bármilyen más köret is.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott csirkemelleket felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, és a fokhagymás tejben hagyjuk lehetőleg egy éjszakát.
  2. Másnap a tejből kivett húsokat leszárítjuk, bedörzsöljük a fűszerekkel, meglocsoljuk a citromlével, és fél órát állni hagyjuk.
  3. Ezalatt elkészítjük a panírt. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a szükséges dolgokat (a liszt kivételével), és jól összekeverjük.
  4. A csirkemell-szeleteket lisztben megforgatjuk, belemártjuk a tojásos masszába, és mérsékelten forró olajban mindkét oldalukon 5-5 percig sütjük.
  5. A megsült szeleteket konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 199
elküldve: 0
receptkönyvben: 140
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szotyis husi, sajtos-napraforgómagos csirkemell rántva, szotyis panírban sült csirkemell

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-10-10 12:34

Kedves Geleva!
Egész egyszerűen fantasztikus volt, már akkor, amikor elsőnek készült, most sem foghatok mellé :köszönjük:-)))
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-10-17 11:09

Kedves Éva-Anyóca!
Örülök, hogy ízlett, másodszor is még jobban sikerül majd! :-))) Ügyi vagy Te! :-)
Lassan visszatérek és teszek még fel újabb recepteket is, csak még nem találom a helyem itthon és nagyon sok a rendezgetni valóm. A múlt héten (csütörtök) költöztem vissza, és a lakás olyan idegennek tűnik, semminek nincs meg a helye, mit hová is szoktunk tenni. :-)))
Talán majd felfedezem ezt a megújult oldalt is és tudom majd kezelni.
Szép őszi napokat kívánok az egész családnak!
Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-06-14 22:37

Kedves Geleva!
Jó ötlet a dupla pötty, igen:-))
Kipróbálom, ennek az ételnek a tiszteletére, venni akartam natúr, hántolt napraforgót, és a LIDL-ben találtam is egy nagy zacskós kiszerelésűt, megvettem, már csak hús kell hozzá pénteken a piacról és mehet:-))
Köszi!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2011-06-11 20:10

Szia Évikém!
Micsoda remek ötleteid vannak! (nekem soha nem jutott volna eszembe) Ezt ki kell próbálnom, mert a bundás dolgok nálunk is nagyon nyerők, de ilyet még sosem sütöttem. Te aztán tényleg csodás háziasszony vagy! :))) És a pöttyök.... már nagyon hiányoztak!
Frontok nélküli, ragyogó hosszú hétvégét kívánok!
Puszi, Edit

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-06-14 14:21

Editkém! Néha az ember lányát ráveszi a sors, hogy találékony legyen. Nálunk szinte mind a hat főnek más-más ízlése van. (na, a Bodza kutyus minden evő és nem válogat, ő a leghálásabb fogyasztóm, neki mindig minden jöhet, és ízlik :-)))) Sajnos ki kell találnom mindig valami újat, amit úgy gondolok, hogy mindenki szívesen enne, mert nem mindig van időm 3-4 félét készíteni, hogy valamelyik majd bejön 1-2 embernek.:-) Tehát, csak ez a titka...:-)))
A pöttyiket most egy kis időre mellőzni kell, mert a kertben fogok főzögetni és nem hoztam ki azt a bizonyost.:-))) Ősszel majd újra lesznek.:-)))
Nektek is nagyon szép időt és nagyon kellemes nyarat is kívánok!
Puszi, Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-06-10 18:24

Kedves Geleva!
Végre a pöttyök:-))))))))))) Na és a fincsi recept, ügyes ötlet,köszi, elmentve:-))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-06-14 14:05

Sőt! Dupla pöttyös :-))), ott vannak a kis szotyik is.:-)))
Örülök, ha kipróbálod, különleges, más, érdekes és...még kérni fogják.:-)))
Puszi, Éva

1163
csirkemell filé 80 dkg
fokhagyma 3 gerezd
tej 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csirke fűszersó 0 ízlés szerint
citromlé 3 ek
tojás 4 db
parmezán sajt 15 dkg
napraforgómag 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
citromhéj 1 ek
ételízesítő 1 teáskanál
finomliszt 15 dkg
napraforgó olaj 5 dl