r
Nosalty Logó

Csirkemell fűszeres bundában sütve burgonyapürével és paradicsomsalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Csirkemell fűszeres bundában sütve burgonyapürével és paradicsomsalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Bundás csirke

Burgonyapüré

Paradicsomsaláta

Összesen 698 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Bundás csirke

Burgonyapüré

Paradicsomsaláta

Összesen 2790 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Bundás csirke

Burgonyapüré

Paradicsomsaláta

Összesen 122 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 698 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.5 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5129.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2635 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1359.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    940 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 2790 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    169 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Bundás csirke

Burgonyapüré

Paradicsomsaláta

Elkészítés

Bundás csirke

  1. A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk. Egy négyszögletes tálba kanalazzuk a lisztet és hozzáadjuk a paprikát, római köményt, a kakukkfűről lehúzott leveleket, a sót és a borsot. Jól elkeverjük.
  2. A tojásfehérjéket kissé felverjük. A hússzeleteket először a lisztkeverékbe, majd a tojásfehérjébe, és ismét a lisztkeverékbe forgatjuk. Közvetlenül az olajba helyezés előtt végezzük ezt a műveletet.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd 4-5 perc alatt átsütjük rajta a bundázott csirkemelleket. Az ideális sütési hőmérséklet 173 fok. Ha a szeletek enyhén barna színt kaptak, a bundázott csirke elkészült.

Burgonyapüré

  1. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk és egy kisebb lábosba tesszük. A lábost bő, forró vízzel engedjük fel, majd közepes hőmérsékleten puhára főzzük a burgonyát. A vízhez sót adunk.
  2. Ha a burgonya puhára főtt, leöntjük róla a vizet és egy burgonyatörővel átnyomkodjuk a burgonyát, amíg egy kemény krémet kapunk. Ezután tejjel és egy kevés sóval keverjük el. Habverővel jól kihabosítjuk.

Paradicsomsaláta

  1. A paradicsomsalátához félbevágjuk a koktélparadicsomokat, majd tálba tesszük őket. A citrom levét kifacsarjuk, a turbolyát durvára vágjuk. A paradicsomhoz tesszük őket a cukorral, sóval, borssal együtt. A saláta hozzávalóit elkeverjük egymással.
  2. Tálaláskor a bundázott csirkeszeleteket tányérokra helyezzük. Melléjük burgonyapürét és paradicsomsalátát rakunk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 752
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell fűszeres bundában sütve burgonyapürével és paradicsomsalátával
NapsütötteVidékünkön 173 recept

Hozzávalók

Bundás csirke

Burgonyapüré

Paradicsomsaláta

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek