r
Nosalty Logó

Csirkemell fűszeres bundában sütve burgonyapürével és paradicsomsalátával

NapsütötteVidékünkön
Csirkemell fűszeres bundában sütve burgonyapürével és paradicsomsalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Bundás csirke

Burgonyapüré

Paradicsomsaláta

698
Kalória
63.1g
Fehérje
59.2g
Szénhidrát
22.7g
Zsír
339.9g
Víz
164.3g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Bundás csirke

Burgonyapüré

Paradicsomsaláta

Összesen 698 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Bundás csirke

Burgonyapüré

Paradicsomsaláta

Összesen 2790 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Bundás csirke

Burgonyapüré

Paradicsomsaláta

Összesen 122 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    339.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 698 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.5 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5129.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2635 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    236.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1359.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    940 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 2790 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    169 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

Bundás csirke

  1. A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk. Egy négyszögletes tálba kanalazzuk a lisztet és hozzáadjuk a paprikát, római köményt, a kakukkfűről lehúzott leveleket, a sót és a borsot. Jól elkeverjük.
  2. A tojásfehérjéket kissé felverjük. A hússzeleteket először a lisztkeverékbe, majd a tojásfehérjébe, és ismét a lisztkeverékbe forgatjuk. Közvetlenül az olajba helyezés előtt végezzük ezt a műveletet.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd 4-5 perc alatt átsütjük rajta a bundázott csirkemelleket. Az ideális sütési hőmérséklet 173 fok. Ha a szeletek enyhén barna színt kaptak, a bundázott csirke elkészült.

Burgonyapüré

  1. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk és egy kisebb lábosba tesszük. A lábost bő, forró vízzel engedjük fel, majd közepes hőmérsékleten puhára főzzük a burgonyát. A vízhez sót adunk.
  2. Ha a burgonya puhára főtt, leöntjük róla a vizet és egy burgonyatörővel átnyomkodjuk a burgonyát, amíg egy kemény krémet kapunk. Ezután tejjel és egy kevés sóval keverjük el. Habverővel jól kihabosítjuk.

Paradicsomsaláta

  1. A paradicsomsalátához félbevágjuk a koktélparadicsomokat, majd tálba tesszük őket. A citrom levét kifacsarjuk, a turbolyát durvára vágjuk. A paradicsomhoz tesszük őket a cukorral, sóval, borssal együtt. A saláta hozzávalóit elkeverjük egymással.
  2. Tálaláskor a bundázott csirkeszeleteket tányérokra helyezzük. Melléjük burgonyapürét és paradicsomsalátát rakunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek