Nosalty Logó

Karaj cukkinis bundában sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Karaj cukkinis bundában sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szeletekhez:

Bundához:

Forgatáshoz:

Összesen 430 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szeletekhez:

Bundához:

Forgatáshoz:

Összesen 1713 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szeletekhez:

Bundához:

Forgatáshoz:

Összesen 152 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1165.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 430 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    808 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4660.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1844 mg
  • Nátrium
    2078 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2926 micro
Összesen 1713 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Szeletekhez:

Bundához:

Forgatáshoz:

Elkészítés

Szeletekhez:

  1. Legelőször a megtisztított cukkinit sajtreszelőn lereszeljük, ha zsenge, a héját nem szükséges eltávolítani. Meghintjük sóval, és hagyjuk állni.
  2. A husikat kicsit kiklopfoljuk, és besózzuk.
  3. A forgatáshoz egy tálkába szórunk 3 evőkanál lisztet. A sütéshez az olajat felforrósítjuk.

Bundához:

  1. Ha a cukkini levet eresztett, jól kicsavarjuk, és egy tálkába rakjuk.
  2. Beleütünk két tojást, hozzáadunk egy csipet sót, egy csipet borsot, egy teáskanál fokhagymakrémet (esetleg belezúzzuk a fokhagymákat), és jól összekeverjük.
  3. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, közben keverjük, és legvégül a tejjel hígítjuk.

Forgatáshoz:

  1. A husikat először megforgatjuk a lisztben, majd a cukkinis masszában, kicsit lecsöpögtetjük, és a forró olajban, közepestől kisebb lángon mindkét oldalukat barnára sütjük.
  2. Az olajból kiemelt szeletek bundája keménynek tűnhet, erre jó megoldás, ha konyhai papírtörlővel bélelt, fedeles jénaiba rakjuk, míg ki nem sül az összes. Ott jól átgőzölődnek, a karaj is puhul még, sőt kellőképpen meleg is marad a sütés végére.
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 27120
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Andi80_ 380 recept

Ha már a fülünkön is a cukkini folyik, akkor minden ételbe csurran egy kevéske. Nem volt ez másképp ezzel a bundás karajjal sem. Mondanom sem kell, hogy nem rontotta el. A husi tökéletesen puha, szaftos volt a cukkinis kéreg alatt. A gyerekek kedvéért sült krumpli volt hozzá a köret, de kipróbáltuk úgy is, hogy a tetejére fokhagymás tejfölt kentünk, és megszórtuk reszelt sajttal. Hm, fincsi volt :-)

Hozzászólások

fehérke37

Ez nagyon tetszik

juhjud

Kedves Andi! Megsütöttük, és imádtuk. Isteni finom szaftos a bunda, és benne a husi. Quinoa tabboulleh salátával ettük. Isteni volt, köszönjük a receptet!

vmzsuzsa

Nagyon finom szaftos maradt a hús, midkett?nknek nagyon ízlett. Egy gondom volt, hogy a húst nem fogta be a massza, így csak az egyik oldalára raktam bel?le, de sütéskor gyönyör?en rajtamaradt. Valószínüleg kevés volt a liszt a masszában, mert a szénhidráttal mindig spórolnom kell. Így féloldalasan is nagyon fiom volt. Köszi a receptet. Zsuzsa.

Hozzávalók

Szeletekhez:

Bundához:

Forgatáshoz:

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek