Nosalty Logó

Csirkemell bundában mézes mártással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Csirkemell bundában mézes mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A páchoz

A bundázáshoz

A mézes mártáshoz

Összesen 374 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A páchoz

A bundázáshoz

A mézes mártáshoz

Összesen 1501 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A páchoz

A bundázáshoz

A mézes mártáshoz

Összesen 193 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 374 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4458.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    926 mg
  • Nátrium
    3080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1501 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    695 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A bundázáshoz

A mézes mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkét vékony (ujjnyi) csíkokra vágjuk.
  2. A páchoz a hozzávalókat összekeverjük, a csirkecsíkokat beleforgatjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
  3. A bundázáshoz a tojást enyhén felverjük és a többi hozzávalóval simára keverjük.
  4. A húscsíkokat a pácból kivesszük és a sűrű tésztába beleforgatjuk.
  5. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.
  6. A mézes szószhoz a hozzávalókat egy serpenyőben megforrósítjuk és a húsra öntjük. (Külön kis edényben is tálalhatjuk mellé.)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 146544
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 26.

Ajánló

Az eredeti recept szerint pirított szezámmaggal és felkarikázott újhagymával kínáljuk!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az illatos omlós csirkemellhez hasonlít, de szerintem még annál is finomabb és omlósabb a hús. Készíthetjük halból is. Nálunk a csirkemell mellé vörös sügérre került a bunda.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szerintem Isteni finom!Próbáljátok ki! Gratulálok a recepthez!

Törölt felhasználó

Szia! Köszi, örülök, hogy ízlett!:-) üdv kiki

Törölt felhasználó

Szia! Köszi, örülök, hogy ízlett!:-) üdv kiki

Törölt felhasználó

hello.és ha keményít?t nem tennék a bundába az baj lenne?

Törölt felhasználó

Szia! Szerintem nem lenne ugyanaz a hatás. Érdemes keményít?vel kipróbálni. üdv kiki

Törölt felhasználó

Szia! Elkészítettem, isssssteni finom, mint az eredeti.Igazi sikerélmény, csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a receptet!

Törölt felhasználó

ISTENI! Ezt a suliba is meg fogom csinálni! tukó h átmegyek a vizsgákon! Köszi

Törölt felhasználó

Szia! Szívesen! Hajrá! Sikeres vizsgákat! üdv kiki

Törölt felhasználó

Ez volt a mai ebédünk, nagyon-nagyon finom és nagyon laktató, kiadós. Köszönöm.

Törölt felhasználó

Szívesen! üdv kiki

Knoblauh Diána

Ez az a tipikus kínai szezámmagos csirke? Mert ?k olyan finom ropogós bundában édesen adják és nem tudok rájönni hogyan csinálják. Mert mondták egyszer hogy cukrot olvasztanak, de nem tudom mivel könnyítik hogy ne legyen olyan kemény...

P.

Szia Dixy! Ez nem az. Ahhoz nem bundázzák be a csirkét, egészen más a pác hozzá, illetve maga a pác a bunda, és utána egy sürü szószba forgatják. Ez vízböl, ecetböl, keményítöböl, cukorból, szójaszószból, szezámolajból, chilipasztából és fokhagymából áll. De szerintem ez is finom. :-) Nekem megvan az eredeti recept, ha gondolod, szívesen elküldöm. Üdv: Eszter

Knoblauh Diána

megköszönném, nagyon szeretem a hasamat és érdekelne a dolog :) köszönöm :) a mail címem dixy.89@hotmail.com de jóóóóó :D

Törölt felhasználó

Ha megkérnélek,nekem is elküldenéd az eredeti receptet?Köszönöm el?re is.

P.

Itt megtalálod: http://www.nosalty.hu/kinai_szezammagos_csirke_2_recept_13657

ildi100

A 75 éves apukám, azt mondta, hogy eddig azt hitte nem szereti a csirkemellet, de így elkészítve nagyon ízlett neki.

Törölt felhasználó

Gargoyle, én is megkérhetnélek rá,hogy az eredeti receptet átküld nekem? szikra89@citromail.hu El?re is köszönöm:) Egyébként, én is elkészítettem ezt a receptet és nagyon finom:)

P.

Szia Szikra, Zsebi! Már fenn van az oldalon, itt megtaláljátok. http://www.nosalty.hu/csirke%2C_mint_kinai_szezammagos_recept_13657 Puszi! Eszter Zsóka néni, köszönöm a segítséget! :-)

Törölt felhasználó

Kedves Gargoyle!Sokak kérését tolmácsolom: lehetne ezen az oldalon leírni a receptet,hogy mindenki,akit érdekel elolvashassa?Köszönöm!

Gerzsó

" Csirke, mint kínai szezámmagos" címszó alatt van Gargoyle receptje, azt hiszem ? erre gondolt. Bocs, hogy belekontárkodtam, de remélem Eszterke nem haragszol, hogy helyetted szólok. Gondolom nagyon el vagy foglalva. Zsóka néni.

Törölt felhasználó

Eszter,köszönöm a receptet:)

titkoska

Bocsi,lehet,hogy csak én nem látom sehol.Hogy készül a mézes szósz?

Edit

Kedves Titkoska ! A 6 pontnál van írva , hogy a mézes szószhoz valókat összeforraljuk....Üdv Edit Görgesd a hozzá valóknál le a lapot

titkoska

Bocsi-bocsi.Megint én vagyok.Már rá is jöttem,hogy csak lefele kell nyilaznom:)

Edit

Ha nem tudod szólj és leírom neked:)))

Edit

Ha nem tudod megnézni szólj és leírom neked:)))

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A bundázáshoz

A mézes mártáshoz

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.