r
Nosalty Logó

Paradicsomos-fokhagymás bundában sült sertésszelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
emóció
Paradicsomos-fokhagymás bundában sült sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2038 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    6136 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 678 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5530.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2020 mg
  • Nátrium
    2383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    546 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 2038 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1664 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat bedörzsöljük a kedvenc fűszerkeverékünkkel, és állni hagyjuk.
  2. Ezalatt elkészítjük a bundát: a tojást a zúzott fokhagymával, kb. 4 kanál liszttel, sűrített paradicsommal, sóval, borssal simára keverjük. Ha szükséges, sűríthetjük még liszttel, a lényeg, hogy a palacsinta tésztánál sűrűbb masszát kapjunk, hogy ne folyjon le a húsról.
  3. Ezután a hússzeleteket bő olajban (előbb lisztbe, majd a masszába mártva) lassú tűznél kisütjük. Az első oldalukat fedő nélkül, majd a másik oldalukat először lefedve süssük, és csak azután pirítsuk tovább fedő nélkül.
  4. Az olajból kiszedve (lecsepegtetve), sütőpapírral bélelt tepsibe rakva, tetejüket egy-egy kanál tejföllel és reszelt sajttal betoljuk pár percre a forró sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
  5. Steak burgonyával és házi kovászos uborkával a legfinomabb!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1552
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos-fokhagymás bundában sült sertésszelet
emóció 14 recept

Egy közeli étterem bőségtálján találkoztam ennek a fogásnak az eredetijével, és mivel a séfek nem szokták elárulni a receptet, gondoltam, megpróbálok valami hasonlót előállítani. Így született ez az étel, nálunk nagyon bevált. Eredetileg sertésszűzből készül, de karajból is nagyon finom, meg persze olcsóbb is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek