Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres tejfölben és kukoricalisztben sült csirkemell márványsajtmártással

Fűszeres tejfölben és kukoricalisztben sült csirkemell márványsajtmártással
Fűszeres tejfölben és kukoricalisztben sült csirkemell márványsajtmártással
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rántotthús-fóbia leküzdve! A nyáron elkészült életem első rántott húsa... volt már steak, és mindenféle rakott, grillezett, marinált, pácolt hús, sőt kelt tészták, torták tömkelege... de a rántott hús és zöldség mindig Anyukámra maradt. Nos... egy nap úgy döntöttem, hogy a pácolási technikámat rántott húshoz is kipróbálom. Azóta így készül a hús, a karfiol, a cukkini, a gomba és minden, amit előtte nem vállaltam... A család pedig imádja!

Szóval fóbiásoknak, lustáknak és kezdőknek vagy sietős embereknek nagyon ajánlott! Csak borítgatni kell... különben nálam soha nem jött volna létre!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

  • 10 dkg sajt (márványsajt, de kéksajttal vagy gorgonzolával is tökéletes)
  • 2 ek tejföl
  • bors ízlés szerint
  • 1 tk petrezselyem (csapott)

Sütőzsiradék

A húshoz
Szólj hozzá!

elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet kb. 1-1,5 cm vastag csíkokra vágjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a tejfölt a sóval, borssal, fűszerpaprikával, fokhagymával és a tojással. A felcsíkozott csirkemellet beleforgatjuk. Kb. 1 órát állni hagyjuk. Ha erre nincs idő, az sem gond, azonnal elkészítve is finom. De a pácolással az ízek jobban összeérnek.
  3. Egy másik, jól záródó tetővel rendelkező tálba öntjük a kukoricalisztet. Ebbe a tálba egy villa vagy húscsipesz segítségével átrakjuk az összes pácolt csirkemellcsíkot egyszerre. Ráhelyezzük a tálra a tetejét, és jól összerázzuk. Rázás közben érdemes a tetőt fogni, nehogy leüssék a rázkódó húsok. Ha minden irányban jól megráztuk, átforgattuk a dobozt, levesszük a tetejét, és szükség esetén egy villával átforgatjuk. Nem gond, ha kicsi csupasz foltok maradnak a csirkén, az sütésnél szépen egyenletesen elrendeződik.
  4. A lisztes csirkemellcsíkokat bő, forró olajban pirosra sütjük. Annyi olaj szükséges, hogy kb. félig, kétharmad részig lepje a húsokat. Ha már az alja szép piros, átfordítjuk, és készre sütjük. A felesleges zsiradékot egy papírtörlő segítségével felitatjuk.

A mártáshoz

  1. A márványsajtot egy villával alaposan összetörjük.
  2. Borssal és petrezselyemmel ízesítjük. Só nem szükséges, mert a sajt önmagában is elég ízes.
  3. A fűszeres sajtot a tejföllel jól kikeverjük.
  4. A húshoz mártogatósként kínáljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 660
elküldve: 1
receptkönyvben: 266
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hófehérke

Mióta szakács: 2018.10.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricalisztes bundás hús

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

615
csirkemell filé 2 db
tejföl 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
fűszerpaprika 2 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
kukoricaliszt 25 dkg
sajt 10 dkg
tejföl 2 ek
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 tk