r
Nosalty Logó

Fűszeres tejfölben és kukoricalisztben sült csirkemell márványsajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hófehérke
Fűszeres tejfölben és kukoricalisztben sült csirkemell márványsajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 623 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 2490 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 218 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 623 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4728.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1177 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2092 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 2490 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet kb. 1-1,5 cm vastag csíkokra vágjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a tejfölt a sóval, borssal, fűszerpaprikával, fokhagymával és a tojással. A felcsíkozott csirkemellet beleforgatjuk. Kb. 1 órát állni hagyjuk. Ha erre nincs idő, az sem gond, azonnal elkészítve is finom. De a pácolással az ízek jobban összeérnek.
  3. Egy másik, jól záródó tetővel rendelkező tálba öntjük a kukoricalisztet. Ebbe a tálba egy villa vagy húscsipesz segítségével átrakjuk az összes pácolt csirkemellcsíkot egyszerre. Ráhelyezzük a tálra a tetejét, és jól összerázzuk. Rázás közben érdemes a tetőt fogni, nehogy leüssék a rázkódó húsok. Ha minden irányban jól megráztuk, átforgattuk a dobozt, levesszük a tetejét, és szükség esetén egy villával átforgatjuk. Nem gond, ha kicsi csupasz foltok maradnak a csirkén, az sütésnél szépen egyenletesen elrendeződik.
  4. A lisztes csirkemellcsíkokat bő, forró olajban pirosra sütjük. Annyi olaj szükséges, hogy kb. félig, kétharmad részig lepje a húsokat. Ha már az alja szép piros, átfordítjuk, és készre sütjük. A felesleges zsiradékot egy papírtörlő segítségével felitatjuk.

A mártáshoz

  1. A márványsajtot egy villával alaposan összetörjük.
  2. Borssal és petrezselyemmel ízesítjük. Só nem szükséges, mert a sajt önmagában is elég ízes.
  3. A fűszeres sajtot a tejföllel jól kikeverjük.
  4. A húshoz mártogatósként kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 347
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8127
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hófehérke 19 recept

Rántotthús-fóbia leküzdve! A nyáron elkészült életem első rántott húsa... volt már steak, és mindenféle rakott, grillezett, marinált, pácolt hús, sőt kelt tészták, torták tömkelege... de a rántott hús és zöldség mindig Anyukámra maradt. Nos... egy nap úgy döntöttem, hogy a pácolási technikámat rántott húshoz is kipróbálom. Azóta így készül a hús, a karfiol, a cukkini, a gomba és minden, amit előtte nem vállaltam... A család pedig imádja! Szóval fóbiásoknak, lustáknak és kezdőknek vagy sietős embereknek nagyon ajánlott! Csak borítgatni kell... különben nálam soha nem jött volna létre!

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek