Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós-szalonnás csirkemáj

Lecsós-szalonnás csirkemáj
Lecsós-szalonnás csirkemáj
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy rejtvényújságban találtam, kipróbáltam, nagyon ízlett.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra felvágjuk. A paprikát ízlés szerint felszeleteljük, a paradicsomot karikákra, a szalonnát pici kockákra vágjuk fel.
  2. A szalonnát zsírjára sütjük, kiszedjük a lábasból, félretesszük. Előbb a hagymát tegyük a zsírba, félig megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paprikát, 4-5 percig kevergetve pároljuk, majd hozzáadjuk a májat. A só kivételével fűszerezzük, majd az egészet időnként kevergetve pirítjuk.
  3. Legvégén jöhet a paradicsom és ca. 1 dl víz. Összeforraljuk fedő alatt, majd közepes hőmérsékleten készre pároljuk.
  4. Tarhonyával, v. rizzsel, és savanyúsággal tálaljuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 249
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemájas ragu, lecsós-májas ragu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

461
csirkemáj 50 dkg
kolozsvári szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
paprika 4 közepes db
paradicsom 2 közepes db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint