Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájas makaróni

Csirkemájas makaróni
Csirkemájas makaróni
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis csirkemáj a tökéletes olasz csavarral! Isteni finom, csak ajánlani tudom!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Teszünk fel a tésztánknak vizet főni, közben forró serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a hagymát. Ha kicsit fonnyadt, akkor rátesszük a májat, és fehéredésig főzzük.
  2. Ekkor rádobjuk az aprított zsályát, fokhagymát és a chilit, megkeverjük, főzzük pár percig. Ekkor, ha már forr a sós tésztavizünk, beletehetjük a tésztánkat, amilyet szeretnénk. Bármilyen hosszú tészta: spagetti, tagliatelle vagy akár makaróni is jó hozzá. Al dentére főzzük.
  3. Ekkor kivesszük a fokhagymát, már nem lesz rá szükség, és ekkor hozzáadhatjuk az édes desszertbort. (Nem kötelező, ha valaki nem szereti, vagy épp nem tudott sehol beszerezni, akkor helyette kicsivel több tyúkhúsleves alaplevet adhatunk hozzá.) Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az alaplevet, és hagyjuk főni egy picit.
  4. A májhoz adjuk a tésztát egy kis főzővízzel, átkeverjük, beletesszük az aprított bazsalikomot. Tálaláskor megszórhatjuk még egy kis parmezánnal, de el is hagyható.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 731
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

DoGGma

Mióta szakács: 2010.04.02.
107 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

májas tészta, májas spagetti, csirkemájas tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1066
vaj 2 ek
lila hagyma 0.5 közepes db
csirkemáj 0.5 kg
zsálya 8 db
fokhagyma 2 gerezd
chili 0.5 db
desszertbor 100 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 3 dl
tészta 250 g
parmezán sajt 50 g
bazsalikom 2 marék