r
Nosalty Logó

Csirkehúsos rizibizi

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fahéj
Csirkehúsos rizibizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 616 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2466 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 161 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1174 micro
  • β-karotin
    3615 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2260 micro
Összesen 616 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2753.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1620 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1435 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    839 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1173 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    4694 micro
  • β-karotin
    14458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    9041 micro
Összesen 2466 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    944 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst váltott vízben tisztára mossuk, majd hideg, sós vízbe téve főni tesszük. Ha kész, hideg vízben leöblítjük, hagyjuk jól lecsepegni.
  2. A felkockázott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Ekkor következnek a zöldségek felkarikázva, a borsó és a zúzott fokhagyma. A húshoz adjuk őket, sózzuk, borsozzuk, lefedve, 1/2-1 dl vizet hozzáadva készre pároljuk. Közben néha forgassuk át, hogy le ne kapjon. Végül a felaprított petrezselyemzöldet keverjük hozzá, és rá 1 percre már el is zárhatjuk a lángot.
  4. Ezt a zöldséges húst finoman, de alaposan összekeverjük a főtt rizzsel. Ha szükséges, kis lángon jól átmelegítjük az egészet.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 381
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 51699
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor a gyerekeim kicsik voltak, sose készítettem rizibizit, mert az én gyerekkoromban sem volt szokás otthon, tehát fiatalasszonyként eszembe se jutott. A menzán ettek először olyan rizst, amiben pár szem borsó kereste egymást, ott az volt a rizibizi. Mikor megtudták, mi a neve, három mapig azon nevettek, annyira tetszett nekik ez a fura, inkább egy mesebeli manónak, mint ételnek illő név. Azóta persze itthon is meghonosodott a rizibizi, sokféleképp variálom, mert úgy szeretjük, ha tele van minden finomsággal. A neve viszont azóta is mindig megmosolyogtat bennünket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek