Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke tagin

Csirke tagin
Csirke tagin
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tagin egy speciális agyagedényben nagyon lassút tűzön főzött zöldséges ragu, amit leggyakrabban bárányból vagy csirkéből készítenek.
A különleges fűszerkeveréket otthon is nagyon könnyen elkészíthetjük, de távolkeleti boltban bekeverve is kapható.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tagin kuszkusszal kínálva autentikus fogás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst megmossuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A combokat kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. (Amennyiben kicsontoznánk a combokat, a csontot is mindenképp főzzük bele az ételbe, mert úgy jobb íze lesz.)
  2. A lisztet összekeverjük 2 ek fűszerkeverékkel és a sóval, majd a csirkére öntjük, és jól átforgatjuk benne, hogy mindenhol befedje a húst.
  3. A hagymaféléket meghámozzuk és apróra vágjuk.
  4. A sárgarépát meghámozzuk, és kb. 1 cm vastag 2-3 cm hosszú rudakat vágunk belőle. A cukkinit, vagy padlizsánt megmossuk, és hasonlóan felvágjuk.
  5. Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat, majd beletesszük a húst, és minden oldalát átsütjük.
    Ezt követően kiszedjük egy tányérra.
  6. Kipótoljuk az olajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Ezt követően beletesszük a maradék fűszerkeveréket, majd jól átkeverjük és visszatesszük bele a húst, valamint a sárgarépát.
  7. Kevés vizet öntünk rá, kb. a hús feléig érjen, majd nagy lángon felforraljuk. Alufóliával jó alaposan "lezártjuk" a serpenyőt, majd egy fedőt is teszünk rá. Nagyon kis lángon kb. 40 percig főzzük. (Én nem is takarékra teszem a gázt, hanem mintha elzárnám, így tényleg tudok "gyertyaláng" erősséget is produkálni.)
  8. Ezt követően levesszük róla az alufóliát és belekeverjük a felkockázott sózott citromot, a félbevágott olívabogyót, valamint a cukkinit, vagy padlizsánt.
  9. Még kb. 5 percig rotyogtatjuk, majd megkóstoljuk, és ha szükséges utósózzuk (azért ilyenkor, mert a citrom, és olajbogyó is sós, ezért nagy valószínűség szerint már nem is szükséges több só).
  10. A legvégén rászórjuk az apróra vágott petrezselyem-, vagy korianderzöldet. Forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 047
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirke tagine, csirke tajine

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

354
csirkecomb 3 db
lila hagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 1 csokor
tagin fűszerkeverék 3 ek
finomliszt 0.5 evőkanál
sózott citrom 1 db
zöld olajbogyó 5 dkg
fekete olajbogyó 5 dkg
cukkini 1 kis db
sárgarépa 1 db
1 tk
olívaolaj 4 ek