r
Nosalty Logó

Bolognai csirkemell sült tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Joss Beaumont
Bolognai csirkemell sült tésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3978 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 663 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.9 g

Zsír

  • Összesen
    187 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6434.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1715 mg
  • Nátrium
    3648 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1302 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 3978 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemell-filét vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajjal, valamint a csirkefűszerrel összekeverjük, és 1 óráig állni hagyjuk.
  2. A spagettit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, kevés olajjal elkeverjük, és félrerakjuk.
  3. A wokban kevés olajat hevítünk, ha már forró, belerakjuk a csirkehúst, kicsit megsózzuk, és nagy lángon pirítjuk.
  4. Amikor levet engedett (ez a woktól és tűz, valamint főzőlap fajtájától függően 5-10 perc), hozzáadjuk a szeletelt gombát és 1 ek morzsolt oregánót, és zsírjára pirítjuk. Ez további 5-10 perc. Szűrőkanállal egy edénybe szedjük.
  5. A visszamaradt olajban megpirítjuk a tészta harmadát.
  6. 2-3 perc pirítás után hozzáadjuk a gombás hús harmadát, és a bolognai mártás harmadát.
  7. Pár percig, sűrűn kavargatva együtt pirítjuk.
  8. Két tányérra elosztjuk, lehetőleg spagettiszedő-csipesszel, hogy minél kevesebb olajat vegyünk ki a wokból.
  9. Ezután ezt még kétszer megismételjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 47649
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai csirkemell sült tésztával
Joss Beaumont 9 recept

Ez egy kicsit kínai, kicsit olasz étel, saját ötlet. Itthon mindenkinek ízlett, ezért gondoltam, hogy megosztom, hátha máshol is bejön. Minimális ismeret kell a wok használatához, hiszen a tészta hajlamos letapadni, de aki használt már párszor wokot, annak ez nem jelenthet gondot. Ez a legegyszerűbb recept, de természetesen lehet másképpen is fűszerezni, mint ahogy a csirke helyett lehet pulyka-, sertéshús vagy akár a tenger gyümölcsei is.

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek