r
Nosalty Logó

Csípős szezámmagos csirke pirított tésztával

RLorand
Csípős szezámmagos csirke pirított tésztával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csípős szezámmagos csirke

Pirított zöldséges tészta

615
Kalória
36.2g
Fehérje
59.1g
Szénhidrát
25.8g
Zsír
165.5g
Víz
136.3g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
22.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csípős szezámmagos csirke

Pirított zöldséges tészta

Összesen 615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csípős szezámmagos csirke

Pirított zöldséges tészta

Összesen 2452 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csípős szezámmagos csirke

Pirított zöldséges tészta

Összesen 179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5052.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    2611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    236.6 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    661.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 2452 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    133 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

Csípős szezámmagos csirke

  1. Felteszünk főni vizet egy kis sóval, és megfőzzük a tésztát. Amíg fő a tészta, felteszünk melegedni egy wokban vagy nagyobb serpenyőben egy kis olajat, majd ha már elég forró, beletesszük a zöldségkeveréket. (Igazából, azért a keveréket ajánlom, mert gyorsabb vele dolgozni, de nem bonyolult elkészíteni sem, ami fontos, hogy legyen hozzá káposzta és répa, a többi csak ízlés kérdése.) Ha kezd "összeesni" az olajon a zöldségkeverék, egy kicsit megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről.
  2. Ha a tészta megfőtt, akkor egy tésztaszűrőn keresztül leszűrjük és leöblítjük a tésztát.
  3. Ha elkészült a tészta és a zöldséget is megpirítottuk, a wokban összekeverjük a kettőt, és hozzáadjuk a szójaszószt, pár percig kevergetjük és pirítjuk. Én itt még szoktam hozzá adni egy kis csípős paprikát (vagy inkább sokat:) ), de ez teljesen ízlés kérdése. Ha ezzel megvagyunk, el is készült a tésztánk.

Pirított zöldséges tészta

  1. A csirkemellet vízszintesen kettévágjuk, majd a kisebb hosszúkás szeletekre vágjuk. Sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy kisebb tálkában felverünk egy tojást, és a csirkére öntjük. Kézzel vagy villával jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt vagy a lisztet, és ezt is jó alaposan összekeverjük.
  3. Egy serpenyőt felöntünk annyi olajjal, hogy meg tudjuk sütni benne a csirkemellcsíkokat. Ha az olaj már jó forró, egy villa segítségével egyenként beletesszük a "bepácolt" szeleteket. Addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz a külső rétege. Ha ez megvan, kivesszük az olajból és lecsepegtetjük.
  4. A fokhagymát a kés lapos oldalával megtörjük, majd apróra kockázzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, hozzáadjuk a felvágott fokhagymát, és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a csípős szószt, illetve a ketchupot. megkevergetjük párszor, majd hozzáadjuk a mézet is. 1-2 percig "forraljuk", majd hozzáadjuk a csirkemelldarabkákat.
  5. Jó alaposan megkeverjük a mártásban a csirkemelleket, majd hozzáadjuk a szezámmagot, és azzal is megkeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Nálunk nagy kedvenc a különböző tájaknak különböző ízei. Ez egy elég egyszerű recept, tipikusan azon receptek közé tartozik, amelyeknek hosszabb a leírása, mint az elkészítése. Idehaza elég gyakran kerül terítékre.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek