r
Nosalty Logó

Csípős füstölt pulykapárizsis enchilada

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Csípős füstölt pulykapárizsis enchilada
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1909.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 556 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    146.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7637 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1438 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    4882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    862 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 2222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4135 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 221 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben a napraforgó olaj felét felhevítjük, majd üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
  2. A csípős füstölt pulykapárizsit csíkokra vágjuk, és néhány percig együtt pirítjuk a hagymás alappal, majd félretesszük.
  3. Egy lábasban az olaj másik felét felhevítjük, majd folyamatos keverés mellett beleszitáljuk a lisztet. 1-2 percig pirítjuk, majd jöhet a lábasba a passzírozott paradicsom, a chiliszósz, a só, bors és az oregánó.
  4. Néhány percig alacsony lángon főzzük.
  5. A tortilla lapokat megkenjük 1-1 evőkanál paradicsomos szósszal, majd jöhet a hagymás párizsi, végül a reszelt sajt. Feltekerjük őket, és előkészítünk egy kisebb tepsit.
  6. A tepsit kikenjük a paradicsomos szósszal, szorosan egymás mellé fektetjük a tortillákat, majd leöntjük a maradék szósszal és sajttal. Néhány karika jalapeno paprikával díszítjük, végül 180 fokon 30-35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x15
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 941
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mexikóiak kedvenc rakott palacsintája, rengeteg sajttal, fűszeres paradicsomos szósszal és csípős füstölt pulykapárizsival.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek