Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hentestokány Jucus konyhájából

Hentestokány Jucus konyhájából
Hentestokány Jucus konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még étteremben ettem ezt az ételt először. Úgy megízlett, hogy gondoltam, ezt nekem is ki kell próbálnom. És nem bántam meg!! :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben megpirítjuk az olajon a csíkokra vágott szalonnát, majd hozzádobjuk a kockára vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
  2. Beletesszük a csíkokra vágott húst, kicsit összepirítjuk.
  3. Hozzátesszük a paradicsompürét, a fokhagymát, sót, borsot ízlés szerint felöntjük 2 dl vízzel, és lassú tűzön 30 perc alatt félkészre főzzük. Ha szükséges, pici vizet pótolunk.
  4. Ezalatt csíkokra felvágjuk az uborkát, és hozzátéve még 10 percig pároljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 28 619
elküldve: 11
receptkönyvben: 214
elkészítve: 37/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucus @

Mióta szakács: 2012.08.31.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tokány, sertéstokány szalonnával és uborkával, uborkás-szalonnás tokány

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

latyika67
latyika67 Sat, 2013-11-23 08:13

Igen!Egy hentestokánynak így kell elkészülnie-kinéznie!Gratulálok hozzá!!A fotó alapján szinte lehet érezni az illatát!

835
sertéshús 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 2 ek
csemegeuborka 5 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
víz 2 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint