r
Nosalty Logó

Csíkos süti Éva házias konyhájától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Csíkos süti Éva házias konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

ganache krém

Összesen 1538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

ganache krém

Összesen 6151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

ganache krém

Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 1538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    374.3 g
  • Telített zsírsav
    231 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3655.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1656 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.3 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2770 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    1111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2725 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1804 micro
Összesen 6151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

tészta

ganache krém

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat különválasztjuk, és a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá fölverjük. A lisztet, étkezési keményítőt, sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A vajat és a cukrokat jól fölhabosítjuk, és a tojások sárgáját egyesével hozzáadva a vajkrémhez keverjük.
  3. A lisztes keveréket is hozzákeverjük, majd lazán a habbá fölvert tojásfehérjét is belekeverjük.
  4. Kétfelé öntjük a tésztát, és az egyik felébe a kakaót és a tejet is belekeverjük. Nekem kb. 500 g volt a fele mennyiség.
  5. Közben fölmelegítjük a sütőt 250 °C grill fokozaton.
  6. 24x24 cm sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és 4 evőkanál világos színű masszát a sütőpapírra egyenletesen rákenünk. Kb. 3 percig sütjük, addig, ameddig kezd egy kis színe lenni, majd a kakaós masszából is 4 evőkanállal rákenünk, és szintén addig sütjük, ameddig kezd egy kis színe lenni. Ismét világos színű masszát kenünk és sütjük. Addig folytatjuk, amíg el nem fogy a massza. (Kb. 35-40 percig tartott nekem a kenegetéssel együtt.) Sütés után alufóliával jól letakarjuk, és úgy hagyjuk kihűlni.
  7. Miután megsült és kihűlt a tészta, levágjuk a széleit. Egy vonalzóval megmérjük a tészta oldalát, milyen magas, és az eredményként kijövő méretet egyenletesen megjelöljük a tészta tetején, és a méretre fölvágjuk. (Pl. nekem 2 cm magas volt a tésztám, és hosszában 2 cm szélességű szeletekre vágtam föl.)
  8. Összeállítjuk a sütit. Egy tálcát nagyobb méretű frissentartó fóliával befedünk, majd ráhelyezünk egy tésztaszeletet vízszintes mintázattal Az egyik oldalát megkenjük nugátkrémmel, majd egy másik tésztalapot a krémes oldalához illesztünk úgy, hogy függőlegesen legyen a csíkos minta. Szintén megkenjük a krémmel, és vízszintesen illesztjük hozzá a tésztaszeletet, majd újból megkenjük krémmel az oldalát, és függőleges mintával illesztjük a tésztához. A tetejét megkenjük krémmel, és ellentétesen kezdjük a következő sort összerakni. Olyan, mint a sakktábla, csak itt a vízszintesre a függőleges csíkozás kerül. Így alkotjuk tovább, ameddig elfogynak a tésztaszeletek.
  9. Miután összeraktuk a sütit, frissentartó fóliába szorosan becsomagoljuk, és pár órát hűtjük.

ganache krém

  1. A csokit darabokra széttörjük, a tejszínt jól fölmelegítjük, és a csokit és a vajat fölolvasztjuk benne. Kicsit lehűtjük, és a sütit bevonjuk vele.
  2. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Tepsi mérete: 24 x 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13057
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csíkos süti Éva házias konyhájától
Éva házias konyhája 159 recept

Az interneten találtam ezt a süti receptet. Egymás után kétszer meg is sütöttem, mert az eredeti recept nekem nagyon tömör volt, kicsit átvariáltam, adtam hozzá egy kevés sütőport, és az étkezési keményítő egy részét helyettesítettem liszttel. Az eredmény  sokkal jobb lett, lazább állagú.

Hozzávalók

tészta

ganache krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?