Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csíkos süti Éva házias konyhájától

Csíkos süti Éva házias konyhájától
Csíkos süti Éva házias konyhájától
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten találtam ezt a süti receptet. Egymás után kétszer meg is sütöttem, mert az eredeti recept nekem nagyon tömör volt, kicsit átvariáltam, adtam hozzá egy kevés sütőport, és az étkezési keményítő egy részét helyettesítettem liszttel. Az eredmény  sokkal jobb lett, lazább állagú.

hozzávalók / 4 adag

tészta

ganache krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat különválasztjuk, és a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá fölverjük. A lisztet, étkezési keményítőt, sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A vajat és a cukrokat jól fölhabosítjuk, és a tojások sárgáját egyesével hozzáadva a vajkrémhez keverjük.
  3. A lisztes keveréket is hozzákeverjük, majd lazán a habbá fölvert tojásfehérjét is belekeverjük.
  4. Kétfelé öntjük a tésztát, és az egyik felébe a kakaót és a tejet is belekeverjük. Nekem kb. 500 g volt a fele mennyiség.
  5. Közben fölmelegítjük a sütőt 250 °C grill fokozaton.
  6. 24x24 cm sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és 4 evőkanál világos színű masszát a sütőpapírra egyenletesen rákenünk. Kb. 3 percig sütjük, addig, ameddig kezd egy kis színe lenni, majd a kakaós masszából is 4 evőkanállal rákenünk, és szintén addig sütjük, ameddig kezd egy kis színe lenni. Ismét világos színű masszát kenünk és sütjük. Addig folytatjuk, amíg el nem fogy a massza. (Kb. 35-40 percig tartott nekem a kenegetéssel együtt.) Sütés után alufóliával jól letakarjuk, és úgy hagyjuk kihűlni.
  7. Miután megsült és kihűlt a tészta, levágjuk a széleit. Egy vonalzóval megmérjük a tészta oldalát, milyen magas, és az eredményként kijövő méretet egyenletesen megjelöljük a tészta tetején, és a méretre fölvágjuk. (Pl. nekem 2 cm magas volt a tésztám, és hosszában 2 cm szélességű szeletekre vágtam föl.)
  8. Összeállítjuk a sütit. Egy tálcát nagyobb méretű frissentartó fóliával befedünk, majd ráhelyezünk egy tésztaszeletet vízszintes mintázattal Az egyik oldalát megkenjük nugátkrémmel, majd egy másik tésztalapot a krémes oldalához illesztünk úgy, hogy függőlegesen legyen a csíkos minta. Szintén megkenjük a krémmel, és vízszintesen illesztjük hozzá a tésztaszeletet, majd újból megkenjük krémmel az oldalát, és függőleges mintával illesztjük a tésztához. A tetejét megkenjük krémmel, és ellentétesen kezdjük a következő sort összerakni. Olyan, mint a sakktábla, csak itt a vízszintesre a függőleges csíkozás kerül. Így alkotjuk tovább, ameddig elfogynak a tésztaszeletek.
  9. Miután összeraktuk a sütit, frissentartó fóliába szorosan becsomagoljuk, és pár órát hűtjük.

Ganache krém

  1. A csokit darabokra széttörjük, a tejszínt jól fölmelegítjük, és a csokit és a vajat fölolvasztjuk benne. Kicsit lehűtjük, és a sütit bevonjuk vele.
  2. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 250°C
  • tepsi mérete: 24 x 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 727
elküldve: 2
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
131 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sakktábla süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1533
vaj 250 g
cukor 250 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 7 db
étkezési keményítő 50 g
finomliszt 200 g
sütőpor 1 kávéskanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 1 ek
1 csipet
nutella 100 g
habtejszín 150 ml
csokoládé 150 g
vaj 1 ek