Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csíkos süti Alkonyat konyhájából

Csíkos süti Alkonyat konyhájából
Csíkos süti Alkonyat konyhájából
43 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Rama 2009-es főzős könyvében találtam a receptet, kicsit változtattam rajta. Egy nagyon mutatós finom sütemény.

Nagy sikert aratott ízében és kinézetében is a család és a kollegák körében. :-)

hozzávalók / 8 adag

Az első tésztalaphoz

A második tésztalaphoz

A harmadik tésztalaphoz

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az első laphoz valókat kimérjük egy tálba a lekvár kivételével, és jól összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és légkeveréses sütőben 12-15 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  2. Mikor megsült, enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk, és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Hűlni hagyjuk.
  3. Ugyanígy elkészítjük a második és harmadik lapot. Szintén enyhén lisztezett lapra borítva, hagyjuk hűlni, miután lehúztuk róla a sütőpapírt.
  4. A krémhez a tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a 8 ek darát. Tovább kevergetve 3-4 percig kis lángon főzzük.
  5. A tűzről lehúzva, jól lefedve hagyjuk még jó 5 percig duzzadni.
  6. Amíg hűl a dara, a margarint megolvasztjuk, és a 2 féle cukorral habosra felverjük.
  7. A habosra kevert margarint hozzáadjuk a kihűlt darához, és jól összedolgozzuk.
  8. A mákos lapot nagyon vékonyan megkenjük a lekvárral, utána a lapokat megkenjük a krémmel.
  9. Ha marad még, a tetejére is kenhetünk vékonyan krémet, majd ráreszeljük a tejcsokoládét.
  10. Kicsit pihentetjük, hogy az íze összeérjen, hűtőbe rakjuk, és egy óra múlva ehetjük.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 628
elküldve: 21
receptkönyvben: 381
elkészítve: 7/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csíkos réteges, mákos kakaós szelet, krémes réteges desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

979
tejföl 1.5 dl
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 tk
finomliszt 5 evőkanál
cukor 5 ek
mák 5 ek
meggydzsem 3 ek
tejföl 1.5 dl
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 teáskanál
finomliszt 5 evőkanál
cukor 5 ek
cukrozatlan kakaópor 5 ek
meggydzsem 3 ek
tej 3 ek
tejföl 1.5 dl
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 teáskanál
finomliszt 5 evőkanál
cukor 5 ek
színes cukorka 5 ek
vaníliaaroma 30 ml
meggydzsem 3 ek
tej 1 l
búzadara 8 evőkanál
margarin 25 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
porcukor 27 dkg
tejcsokoládé 5 dkg