r
Nosalty Logó

Csíkos süti Alkonyat konyhájából

Alkonyat
Csíkos süti Alkonyat konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az első tésztalaphoz

A második tésztalaphoz

A harmadik tésztalaphoz

A krémhez

A tetejére

982
Kalória
14.8g
Fehérje
130.1g
Szénhidrát
45.9g
Zsír
72.4g
Víz
102.1g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
86.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az első tésztalaphoz

A második tésztalaphoz

A harmadik tésztalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az első tésztalaphoz

A második tésztalaphoz

A harmadik tésztalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 7856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az első tésztalaphoz

A második tésztalaphoz

A harmadik tésztalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 254 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118.3 g

Zsír

  • Összesen
    367 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6891.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    2614 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    609 mg
  • Foszfor
    1912 mg
  • Nátrium
    1552 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1040.9 g
  • Cukor
    689 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    579.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2726 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1638 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 7856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

Az első tésztalaphoz

  1. Az első laphoz valókat kimérjük egy tálbaa lekvár kivételével,és jól összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és légkeveréses sütőben12-15 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  2. Mikor megsült, enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk, és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Hűlni hagyjuk.
  3. Ugyanígy elkészítjük a második és harmadik lapot. Szintén enyhén lisztezett lapra borítva, hagyjuk hűlni, miután lehúztuk rólaa sütőpapírt.
  4. A krémhez a tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a 8 ekdarát. Tovább kevergetve 3-4 percig kis lángon főzzük.
  5. A tűzről lehúzva, jól lefedve hagyjuk még jó 5 percig duzzadni.
  6. Amíg hűl a dara, a margarint megolvasztjuk, és a 2 féle cukorral habosra felverjük.
  7. A habosra kevert margarint hozzáadjuk a kihűlt darához, és jól összedolgozzuk.
  8. A mákos lapot nagyon vékonyan megkenjük a lekvárral, utána a lapokat megkenjük a krémmel.
  9. Ha marad még, a tetejére is kenhetünk vékonyan krémet, majd ráreszeljük a tejcsokoládét.
  10. Kicsit pihentetjük, hogy az íze összeérjen, hűtőbe rakjuk, és egy óra múlva ehetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 13 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x24

A Rama 2009-es főzős könyvében találtam a receptet, kicsit változtattam rajta. Egy nagyon mutatós finom sütemény. Nagy sikert aratott ízében és kinézetében is a család és a kollegák körében. :-)

Nosalty stories

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek