r
Nosalty Logó

Csíkos kuglóf Bomba konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bomba35
Csíkos kuglóf Bomba konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A folyékony tésztához

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A szóráshoz

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 724 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A folyékony tésztához

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A szóráshoz

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 4328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A folyékony tésztához

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A szóráshoz

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 724 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3299.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    751.5 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    636 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 4328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A folyékony tésztához

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A szóráshoz

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A folyékony tésztához

  1. A tejből kb. 2 dl-tfelmelegítünk, beletesszük a cukrot, elkeverjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Egy tálba teszünk az lisztből kb. 30 dkg-ot, majd a 30 dbédesítőtablettát (2 kanál közt törjük össze), a tojást, a tejfölt, az olvasztott margarint, a vaníliás cukrokat, a maradék tejet, végül a felfutott élesztőt.
  3. Jól kikeverjük, hogy szép egynemű legyen, beletesszük a csipet sót, elkeverjük,majd elfelezzük a folyós tésztát.
  4. Az egyik feléhez jön a kakaópor és a 6 db édesítő tabletta (szintén elmorzsolva), másik feléhez a citrom héja.
  5. Mindkét tésztát a maradék lisztet elosztva kidagasztjuk addig, hogy elváljon az edény falától.
  6. 30-40 percig letakarva kelni hagyjuk. Ezután átgyúrjuk, és mindkét tésztát kettévesszük.
  7. Először az egyik kakaós tésztát nyújtjuk ki lisztezett deszkánolyan vékonyra, amilyenre tudjuk (kb. 0,5 cm-esre szoktam), majd enyhén meglisztezve félbehajtjuk, és félretesszük. Ekkor az egyik fehér tésztát is kinyújtjuk, nagyjából ugyanakkorára, mint a kakaósat (az sem baj, ha nem sikerül).
  8. Megszórjuk mazsolával, majd ráfektetjük a kakaós tésztát, sodrófával kicsit átmegyünk rajta, hogy jól összeragadjanak, majdismét megszórjuk mazsolával,végül feltekerjük.
  9. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  10. A kuglóf formánkat kizsírozzuk, és belefektetjük a tésztakígyónkat. Ahol a két vége összeért, ott kicsit összecsippentjük, majd pihentetjük kb. 10 percig.
  11. A maradék két tésztával ugyanígy járunk el.
  12. Pihentetés után megkenjük tejjel, és betesszük a sütőbe. 30-35 perc alatt megsül (én fogpiszkálóval szoktam ellenőrizni, hogy jó-e. Csak alsó sütéssel sütöm, nehogy a teteje megégjen).A formában hagyva letakarjuk kb. 15 percre, aztán kiborítjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Csak ekkor szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 33825
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csíkos kuglóf Bomba konyhájából
Bomba35 12 recept

Többféle kuglófot kipróbáltam már, de egyik sem volt az igazi. Így végül a több majdnem jóból csináltam egyet, amit a család szeret. Ebből az adagból 2 db lesz, mert nálunk az egyik mazsolás kell, hogy legyen, a másik viszont nem. Ezért kettesével készül. Nem egy gyorsan elkészülő étel, de megéri a munkát.

Hozzávalók

A folyékony tésztához

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A szóráshoz

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Íme a tökéletes gyümölcskenyér, a nyugis karácsony jolly jokere

Sokan hajlamosak vagyunk túlgondolni a karácsonyi menüt, és körülményes, különleges recepteket akarunk kipróbálni, amikkel időnként az őrületbe kergetjük saját magunkat. Ezzel alapból nincs semmi gond, de ha idén nyugisabb ünnepekre vágytok, ugyanakkor nem engednétek abból, hogy mindent házilag készítsetek, akkor desszertként vessétek be ezt az egyszerű, ám illatos és omlós gyümölcskenyeret!

Rosanics Petra

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...