Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zebrakuglóf

Zebrakuglóf
Zebrakuglóf
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit ugyan munkás elkészíteni, de az eredményért megéri!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott (de már nem forró!) vajat, és a görög joghurtot, majd elkeverjük. Ha kész a tésztát két külön tálban, két egyenlő részre osztjuk.
  3. A sütőporral és a sóval összekeverjük a lisztet a keverékhez szitáljuk, és összekeverjük a tésztát, majd a tojásos-joghurtos keverékek között egyenlően elosztjuk és mindkettőt simára dolgozzuk. Az egyikhez pedig hozzákeverjük még a kakaóport és eldolgozzuk benne.
  4. Kivajazott/kilisztezett kuglófformába elkezdjük egymás után adagolni a tésztát. Egy kakaós réteg, aztán egy sima és egészen addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha már langyosra hűlt, akkor kifordítjuk a formából, porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 329
elküldve: 3
receptkönyvben: 118
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 2

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
351 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dominika4
Domcs4 / dominika4 Sun, 2017-01-08 14:32

Sütés előtt kicsit féltem hogy nem olyan "folyós" a tészta,de kisülve nagyon finom puha! :)

júliusi6
júliusi6 Tue, 2016-01-12 20:33

Elkészítettem és nagyon finom lett. Biztos hogy máskor is meg fogom csinálni!

494
cukor 250 g
tojás 3 db
vaj 100 g
görög joghurt 150 ml
finomliszt 250 g
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 3 teáskanál