Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos márványkuglóf meggyel

Mákos márványkuglóf meggyel
Mákos márványkuglóf meggyel
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A reggeli kávé mellé finom lesz. :)

hozzávalók / 8 adag

A sütőforma előkészítéséhez

A kuglófhoz

A tetejére

ajánlat

Ld.: Dr. Oetker: Rázott sütemények.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet leszűrjük, kimagozzuk ha kell. Az almát lereszeljük a nagy lyukú reszelőn és meglocsoljuk a kanál citromlével.
  2. Lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot jól összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tojást, tejet, olvasztott margarint és ezekkel is jól átkeverjük.
  4. Kivajazunk, és lisztezünk egy koszorúformát.
  5. Fele masszába a reszelt almát keverjük, és ezt öntjük a formába először.
  6. Maradékhoz keverjük a mákot, és ezt a tésztaréteget is elosztjuk az előző réteg közepébe kanalazva, majd megszórjuk a meggyel.
  7. Előmelegített gázsütőben készre sütjük.
  8. Ha kész, kicsit a formában pihentetjük, majd süteményrácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 494
elküldve: 9
receptkönyvben: 354
elkészítve: 6/18
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

meggyes-mákos kuglóf, mákos-meggyes koszorú, mákos márványkoszorú

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veronika70
veronika70 Fri, 2015-02-13 21:45

A magam boldogságra sütöttem meg ezt a sütit. Még meleg volt amikor nekiláttam . Picit ropogós a teteje , belül puha finom hmmm. Isteni! Nagyon köszönöm a receptet.

tonka6
tonka6 Thu, 2012-09-13 00:17

Épp ma délután sütöttem meg. Isteni lett. Valószinű hétvégén újrázni kell.

tekovacs
tekovacs / tekovacs Tue, 2012-06-05 19:47

Nem, mert cukor nélkül a darált mák nagyon könnyű. Én kb. 3 pupos evőkanállal tettem bele:) Hajlamos vagyok rá, hogy "gondolomra" adagoljak, de ez esetben direkt kimértem. Lehet egyébként kicsit többet is, ha gondolod:) Jó sütést! Üdv. Emi

benari
benari Tue, 2012-06-05 18:22

Elnézést kérek,de a 30 g darált mák nem kevés? Nagyon finomnak tűnik,el is szeretném késziteni.Üdv,benari

553
finomliszt 1 evőkanál
vaj 1 ek
meggybefőtt 370 g
finomliszt 350 g
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 200 g
tojás 4 db
vaj 175 g
tej 150 ml
mák 30 g
alma 1 db
citromlé 1 ek
porcukor 1 ek