r
Nosalty Logó

Fahéjas-kakaós márványkuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas-kakaós márványkuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 693 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    178.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5698.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1373 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2353 mg
  • Nátrium
    1471 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.2 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1543 micro
Összesen 4156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 324 kcal

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat és csomómentesen eldolgozzuk benne a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a felvert habot. Szép krémesre keverjük.
  3. Beletördeljük a csokoládét, majd beletesszük a mazsolát, és végül rumaromával ízesítjük.
  4. Vajazott kuglófformába öntjük a tészta háromnegyed részét, a maradékot pedig két részre osztjuk.
  5. Az egyikhez hozzákeverjük a kakaót, a másikhoz a fahéjat. Ezután a formában lévő tészta tetejére csurgatjuk körkörösen először a kakaósat, majd a fahéjasat (így jön létrea márványhatás).
  6. Előmelegített sütőben szép barnára sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10533
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a kuglófreceptet én fejlesztettem tovább egy alapreceptből. Fel szerettem volna valamivel dobni az alapreceptet, és örülök, hogy ilyen jól sikerült! Nagyon finom lett, főleg az, ahogyan keverednek az ízek (fahéj, kakaó, mazsola, csoki, rumaroma).

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?