Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ciabatta ahogy A Nünüke készíti

Ciabatta ahogy A Nünüke készíti
Ciabatta ahogy A Nünüke készíti
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha finom és gyors kenyérre vágyunk rövid idő alatt, ezt próbáljuk ki...

Zsemléket is szoktam ebből a tésztából sütni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a meleg vízzel és csipet cukorral felfuttatjuk meleg helyen.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, és kézzel elvegyítjük, éppen hogy összekeverjük, és hagyjuk állni kb. 10-15 percet. Ha ízesíteni szeretnénk a kenyeret, itt kell hozzáadni a fűszereket is, ízlés szerint.
  3. Ezután átgyúrjuk, egy másik tálat kikenünk az olívaolajjal, a maradékot az alján hagyjuk, és az átgyúrt, lágy tésztát átborítjuk, hogy minden oldala olívaolajos legyen.
  4. Meleg helyen 1 órát letakarva kelesztjük.
  5. Lisztezett felületre kiborítjuk, elosztjuk 2 felé, a liszten éppen csak megforgatjuk, kicsit a két végénél hosszában "meghúzogatjuk", és 2-3-at tekerünk rajta, ellentétes irányban a végeinél.
  6. A kukoricaliszttel megszórt tepsibe fektetjük, és pihentetjük még 30 percet.
  7. Ezután az előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 290
elküldve: 6
receptkönyvben: 179
elkészítve: 17/20
Facebookon megjelent: -

szakács

A Nünüke

Mióta szakács: 2013.03.29.
9 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

olasz kenyér, olasz ciabatta, olasz cipó

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

brownie58
brownie58 / brownie58 Wed, 2017-06-28 10:07

Mmmmm, nagyon finom! Tegnap fele-fele arányban tettem bele fehér kenyérlisztet és világos rozslisztet... és egy picivel több sót. Kukoricadarában forgattam meg és úgy sütöttem. Isteni lett! Köszönöm!

márti1218
márti1218 / márti1218 Wed, 2017-04-12 08:31

Kedves Nünüke!
A sütésben jártas nők tudják,hogy a felfuttatott élesztő azt jelenti,hogy az élesztőhöz adok egy kanál cukrot és a vízet,de egy ismerősöm ezt nem tudta még és nem kelt meg a tészta.Kijavítod az amúgy nagyon jó receptedet ?
Köszönettel: Márti

k-zsuzsa
k-zsuzsa Mon, 2015-04-06 18:59

Kedves Nünüke,
ma megsütöttem az alap változatot próbából, isteni lett! Legközelebb teszek bele ezt-azt ízesítésnek.
Köszönöm! Zsuzsa

kerha
kerha Mon, 2014-03-17 23:41

Egyszerű, és egyszerűen isteni recept! Most készül az oregánós-rozmaringos-szárított paradicsomos változat, már alig várom, hogy kész legyen!
Még új vagyok a házi pékáruk gyártásában, de anyósom szerint is eddig ez volt a legjobb recept, amit kipróbáltam! Köszönöm!

673
finomliszt 60 dkg
cukor 1 csipet
1 ek
instant élesztő 7 g
víz 5 dl
olívaolaj 0.5 dl
kukoricaliszt 2 evőkanál
rozmaring 0 ízlés szerint